Şofer în stare de ebrietate, cu 5 micuţi în remorca unui motocultor, circulând fără lumini, prins de poliţie la Hânceşti

10 Martie 2021, 16:37
Redacţia PiataAuto.md
Un caz cu totul ieşit din comun e raportat de poliţia din Moldova, care implică atât de multe încălcări conglomerate la un loc, încât te întrebi cum se poate întâmpla una ca asta. Ieri, pe la ora 19:00, poliţiştii au observat la intrarea în oraşul Hânceşti un motocultor, care circula fără vreo lumină conectată, deşi afară era întuneric.
Când l-au stopat pe şofer, în vârstă de 33 de ani, a văzut că acesta transporta 5 copii în remorca motocultorului, iar acesta era într-o vizibilă stare de ebrietate. Testul alcoolscopic a indicat 0.70 mg/l. Întrucât minorii au fost puşi în pericol şi nu puteau fi transportaţi cu acel vehicul în siguranţă acasă, ei au fost preluaţi de poliţişti, iar şoferul a fost documentat.
Paradoxul este, însă, că şoferul nu s-a ales cu dosar penal, ci contravenţional. Orice şofer cu permis de conducere, la o asemenea alcoolemie, se alege cu dosar penal în Moldova, însă în acest caz, din cauza faptului că motocultorul nu necesită permis de conducere, fapta sa cade sub incidenţa codului contravenţional, articolul 233 alineat 3, iar astfel şoferul iresponsabil, care a pus în pericol viaţa a 5 copii, riscă doar o amendă între 350 şi 500 unităţi convenţionale, adică de la 17,500 la 25,000 lei.
0
1,858
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!