Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Taigo este numele primului SUV coupe Volkswagen în Europa. Dar modelul vine din Brazilia

31 Martie 2021 - 10:39
Denis Godorozea
Volkswagen a publicat primele schiţe oficiale cu un nou SUV dedicat Europei, care va fi primul lor model de offroad cu siluetă coupe, segment tot mai solicitat acum. Modelul va fi numit Taigo, dar în esenţă este un model lansat ceva mai devreme cu denumirea Nivus în America de Sud. Respectiv, Taigo este, de fapt, o creaţie a diviziei braziliene Volkswagen.
Potrivit schiţelor, Taigo nu se va distinge prea mult de Nivus, având o siluetă de cross-coupe similară şi blocuri optice indentice. Surpriza pentru cumpărătorii europeni vine din partea diviziei de performanţă a germanilor, or Taigo apare în primele schiţe cu emblema R pe calandru şi hayon — Nivus nu are vreo versiune de performanţă la ora actuală, însă ar putea beneficia de un surplus de putere în calea sa spre Bătrânul Continent. Ei bine, dacă nu e vorba despre o versiune R Line, ce se deosebeşte doar prin decorul inspirat de modelele sportive.
În cazul versiunilor standard, însă, prea mari surprize nu se aşteaptă. Ca şi Nivus, noul Taigo dedicat Europei va avea la bază platforma MQB-A0, comună cu modele precum Polo, T-Cross, dar şi modele din gama Skoda, precum Kamiq. În lungime Nivus măsoară 4,266 mm şi are sub capotă un benzinar turbo de 1.0 litri, cu 3 cilindri, ce dezvoltă 128 CP şi se cuplează la cutia automată cu 6 trepte. Pentru piaţa europeană va fi selectată, cel mai probabil, o gamă de motorizări ceva mai diversificată, cu cutii robotizate DSG, ceea ce se oferă şi pe celelalte modele construite pe MQB-A0 în cadrul Volkswagen Group.
Premiera oficială va avea loc în vara acestui an, urmând ca Taigo să ajungă în showroom-urile europene în toamna acestui an. Crossover-ul va fi produs la uzina SEAT din Barcelona alături de alte compacte ale grupului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter