Toyota din nou experimentează cu designul: prima imagine cu viitorul SUV electric

10 Martie 2021, 15:47
Denis Godorozea
Toyota a publicat astăzi o primă imagine teaser cu prototipul unui viitor model absolut nou, 100% electric, numit X Prologue. Cel mai probabil, teaser-ul surprinde partea frontală a conceptului ce va prefaţa electromobilul, însă apariţia versiunii de serie nu se va lăsa prea mult aşteptată. Japonezii nu au înzestrat imaginea cu vreun comunicat de presă care să ofere mai multe detalii despre substratul tehnic, dar lipsa unui calandru şi forma părţii frontale sugerează că avem în faţă nu altceva decât un model electric, cel mai probabil un SUV de dimensiuni compacte, cum sugerează litera "X" din denumire.
Prezentarea proiectului X Prologue va avea loc peste o săptămână, în 17 martie, în cadrul unui eveniment desfăşurat online, fie că e vorba de prezentarea unui concept, fie un model de serie gata de producţie. Deocamdată, însă, japonezii ne propun să analizăm o părticică din designul viitoarei maşini, ce va avea semnături LED neobişnuite pentru luminile de zi frontale, aparent unite într-un singur corp orizontal.
Cel mai probabil este vorba despre primul model de serie pregătit de Toyota pe platforma modulară e-TNGA, dezvoltată în parteneriat cu Subaru special pentru viitoarele electromobile de serie de diverse dimensiuni. Amintim că mai devreme un electromobil cu emblema Subaru a fost surprins în formă de machetă, iar tot atunci voci apropiate companiilor au sugerat că un automobil electric similar se va regăsi şi în gama Toyota, dar cu ajustări estetice de rigoare. Ei bine, putem urmări acum careva asemănări în formele LED-urilor şi capotelor celor două modele.
0
1,835
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!