Tuning demenţial pe ultima sută de metri: BMW M2 CS poate fi mai puternic decât M5 cu pachetul G-Power

15 Martie 2021, 13:05
Denis Godorozea
G-Power prezintă noul proiect lansat pe ultima sută de metri în cariera sportivei BMW M2 CS. Cu setul de modificări pregătite de tuneri, coupe-ul bavarez poate fi transformat într-un bolid demenţial, mai puternic decât cel mai proaspăt BMW M5 de serie.
De această dată cei de la G-Power şi-au concentrat forţele pe îmbunătăţirea caracteristicilor de performanţă, însă colecţia prevede şi careva actualizări stilistice. Printre acestea se numără setul de jante Hurricane RR şi Hurricane RS cu diametru de 20 inch. La interior tunerii se oferă să înlocuiască inserţiile decorative cu unele noi, din fibră de carbon, inclusiv volanul.
Ei bine, cele mai captivante modificări vizează unitatea de propulsie. Amintim că standard BMW M2 în versiunea de top CS oferă la activ 450 CP şi 550 Nm cu motorul twin-turbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie — mai mult decât suficient pentru un coupe compact, zicem noi. Cei de la G-Power au pregătit, însă, 4 nivele de tuning pentru a stoarce puterea maximă posibilă din acest motor, în funcţie de preferinţe şi buget.
Aşadar, nivelul iniţial de 1,773 euro prevede instalarea unei noi unităţi de control pentru motor, ce va majora puterea cu 50 CP şi 100 Nm. Adiţional, în nivelul II, se propune instalarea sistemului de evacuare GP-Deeptone cu tobe de oţel de 90 mm — acest set costă 6,933 euro şi majorează puterea până la 540 CP şi 680 Nm. Următorul set, pe lângă cele menţionate mai sus, prevede instalarea unui nou sistem de admisie, ceva majora puterea până la 570 CP şi 720 Nm, indicând un preţ cumulativ de 10,502 euro.
În vârful ofertei setul de modificări include instalarea unor turbocompresoare noi, ce vor rezulta într-o putere maximă de 660 CP şi 800 Nm. Oferta de top indică un preţ de 18,226 euro doar pentru componente, iar pentru încă 495 euro tunerii se oferă să elimine şi limitatorul de viteză, or BMW M2 CS poate rula cu cel mult 280 km/h. Din nefericire, tunerii nu au dezvăluit şi caracteristicile dinamice de care sunt capabile coupe-urile modificate.
0
893
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!