Un american va plăti peste 2.5 milioane dolari pentru GMC Hummer electric, deşi este unul 100% de serie

29 Martie 2021, 17:54
Denis Godorozea
Noi recorduri au fost înregistrate în weekend-ul trecut de Ford şi General Motors în SUA, odată cu lansarea comercială a offroader-elor Bronco şi GMC Hummer. Primele unităţi de serie au fost vândute la licitaţie pentru sume record, pentru milioane de dolari americani, cât au fost gata să achite fanii înstăriţi pentru primele exemplare de serie, cu numărul de ordine 001 în codul de identificare, pe când maşinile sunt 100% identice cu cele ce vor fi produse ulterior.
Licitaţia a fost organizată de Barret-Jackson şi a inclus mai multe modele noi, proaspăt lansate pe piaţa din America de Nord. Cele mai scumpe au fost, însă, modelele Ford Bronco şi GMC Hummer. Offroader-ul iconic Ford, relansat după o pauză de un sfert de deceniu, a fost vândut în cadrul licitaţiei pentru suma neverosimilă de 1.07 milioane dolari americani. Este vorba despre un Bronco de culoare albastră din cadrul ediţiei de lansare First Edition, cu benzinar turbo V6 de 2.7 litri sub capotă, cuplat la cutia automată cu 10 trepte. În mod normal într-o asemenea configurare Bronco indică un preţ de 67 mii dolari americani, pe când preţul de pornire constituie 28,500 dolari.
Şi mai scump a fost vândut legendarul Hummer, relansat şi el de General Motors după o pauză de mai mulţi ani, dar în cadrul brandului GMC şi în format 100% electric. Offroader-ul electric a plecat în schimbul sumei de 2.5 milioane dolari americani, iar pe lângă codul VIN preţios cu numărul de ordine 001, proprietarul electromobilului va avea şansa exclusivă să deţină un Hummer cu jumătate de an până la startul livrărilor de serie. Ca şi Bronco, Hummer-ul face parte din seria de lansare Edition 1, care costă cel puţin 113 mii dolari americani, şi este echipat cu 3 motoare electrice, ce dezvoltă un total de 1,014 CP.
0
1,101
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!