Un rus i-a oferit unui angajat Tesla 1 milion de dolari pentru a fura secretele companiei

21 Martie 2021, 16:04
Ilie Toma
Un rus, pe nume Egor Igorevich Kriuchkov, este acuzat în SUA de complot împotriva companiei Tesla Motors, cu scopul de a fura secretele acesteia şi de a estorca bani. Mai mult ca atât, ca parte din complotul său, el a oferit unui angajat Tesla o sumă de 1 milion de dolari, pentru ca acesta din urmă să-i faciliteze planul.
Rusul în vârstă de 27 de ani a ţintit spre uzina de producţie a bateriilor Tesla din statul Nevada, renumita Gigafactory. Se pare că sistemele informatice ale celor de la Tesla erau prea puternice pentru a putea fi atacate de la distanţă, aşa că acesta avea nevoie de un intrus din interior, care ar fi plantat un ransomware pe serverele uzinei, fapt care ar fi permis atacatorului să fure ulterior informaţia şi s-o cripteze pe cea stocată în sistem. Asemenea tipuri de atacuri sunt relativ răspândite în ultimii ani, iar atacatorii cer de obicei sume drept răscumpărare pentru a trimite o cheie de decriptare a informaţiei, fapt care permite deblocarea sistemului.
Tesla Gigafactory Nevada

În cazul rusului şi angajatului Tesla Motors, planul a fost dejucat de către cei de la FBI înainte ca acesta să se consume, iar rusul a fost arestat în flagrant, când intenţiona să-i transmită banii angajatului Tesla. Se pare că anume acesta şi-a informat superiorii din cadrul companiei, şi apoi autorităţile, astfel încât intenţia rusului a putut fi prevenită de FBI.
Egor Igorevich Kriuchkov, rusul acuzat de autorităţile SUA

După ce a fost arestat de autorităţi, rusul a declarat că, de fapt, el executa ordinul guvernului rus de a fura secretele companiei americane, însă anchetatorii FBI au declarat recent că nu au putut stabili vreo legătură a acestuia cu autorităţile de la Kremlin şi s-ar putea ca această versiune să nu fie decât una care să-i dea mai mare importanţă autorului. Într-un final, ieri s-a anunţat că rusul pledează vinovat în acuzaţia care i se aduce şi riscă acum un termen de închisoare de până la 10 luni.
0
1,570
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!