(VIDEO) Accelerează ca un V12, dar sună diferit: noul Audi RS e-tron GT aleargă cu viteză maximă pe şosea

3 Martie 2021, 17:19
Denis Godorozea
Deşi indică performanţe şi caracterisitici asemănătoare sau chiar mai bune, mulţi pasionaţi auto vor reproşa că electromobilele nu vor fi la fel de savuroase precum monştrii de altădată, cu V8, V12 sub capotă. Printre motive — necesitatea de a aştepta vreme de zeci de minute încărcarea bateriilor, dar cel mai mare reproş adus la adresa electromobilelor este probabil că nu vor reproduce niciodată acel sunet natural produse de benzinarele monstruoase.
Unul dintre cele mai performante electromobile ale industriei auto contemporane este proaspătul Audi RS e-tron GT, abia lansat în serie pe pieţele europene. Coupe-ul stilat este echipat cu două motoare electrice ce produc un total de 598 CP şi 830 Nm, în aceste condiţii fiind capabil să atingă viteza de 100 km/h în 3.3 secunde, conform informaţiilor furnizate de producător. Acum, însă, RS e-tron GT a ajuns pe mâna pasionaţilor de viteză, care au şi beneficiat de libertatea autostrăzilor germane fără vreo limită de viteză pentru a pune la încercare electromobilul.
Autorul clipului video de mai jos porneşte la drum cu bateria încărcată la 95%, aproape în condiţii ideale, dar cu anvelope de iarnă, anticipând că din acest motiv maşina, probabil, nu va putea demonstra cifrele promise de cei din Ingolstadt. Ei bine, rezultatul a fost suprinzător, or chiar şi cu anvelope de iarnă acest Audi a reuşit să stabilească un timp mai bun de acceleraţie — 3.2 secunde până la 100 km/h, viteza de 200 km/h fiind atinsă în 10.5 secunde. Iar cum se simte şi ce sunet produce RS e-tron GT rulând cu aşa viteză pe autostradă, vedeţi în videoul de mai jos.
0
1,339
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!