Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum poate arăta partea inferioară a unui Mercedes W126 cu 320 mii km parcurşi, după o sablare cu gheaţă uscată

31 Martie 2021 - 12:29
Ilie Toma
Cum ar fi normal să arate o maşină la un parcurs de 320 mii km? Ponosită, cu vopseaua sărită de pe toate componentele suspensie, poate şi ruginită deja la partea inferioară? Urmele de exploatare cu siguranţă îşi vor lăsa amprenta prin praf, pietricele, noroi, zăpadă, material antiderapant sau orice alte condiţii a avut de înfruntat un automobil într-un asemenea parcurs.
Maşinile care au un strat protector anticoroziv bun din uzină, însă, pot fi readuse la o condiţie admirabilă cu o simplă curăţire profundă. Despre tehnologia gheţii uscate noi am mai vorbit anterior, iar esenţa acesteia e că ea înlocuieşte materialul abraziv folosit de obicei la sablarea pieselor de caroserie. Denumirea ei corectă chimică e gheaţă carbonică şi e forma solidă a dioxidului de carbon, iar atunci când o piesă de caroserie e sablată cu ea, marele avantaj e curăţirea profundă care se produce, fără ca gheaţa în sine să fie abrazivă — deci nu se roade vopseaua originală sau stratul anticoroziv, nu se produce nici o daună piesei în sine.
De curând, un video cu o asemenea curăţare cu gheaţă carbonică a fost publicat în SUA, iar maşina care a trecut prin acest proces a fost un Mercedes-Benz 300 SE din generaţia W126, fabricat în 1989, care avea aproape 200 mii mile la bord, echivalentul a 320 mii km! Toată sablarea a durat cam 12 ore şi a inclus atât caroseria de jur împrejur, cât şi mai ales partea inferioară, acolo unde e nevoie de şi mai multă muncă, de obicei.
Deşi maşina arăta bine iniţial, semn că a fost păstrată şi exploatată cu grijă şi mentenanţă tehnică bună, rezultatul final a fost pur şi simplu surprinzător! Zonele de izolare termică dedesubt au redevenit lucioase ca noi, piesele de suspensie şi-au recăpătat culoarea neagră originală cu care au fost tratate de uzină, toate piesele metalice neacoperite şi-au recăpătat şi ele luciul sublim de altă dată. Cu excepţia unor mici zgârieturi, provocate cândva de mici contacte cu solul, toată partea inferioară a maşinii arăta pur şi simplu ca nouă după sablare, de parcă te-ai fi teleportat înapoi în anul 1989 şi-ai fi admirat maşina asta la o vizită la service după vreo 10 mii de km parcurşi! Asta denotă şi calitatea de fabricaţie a acestui model legendar, dar şi eficienţa acestei proceduri de sablare cu gheaţă carbonică.
Vedeţi mai jos întregul video de reîmprospătare a acestui Mercedes-Benz, produs acum 32 de ani, cu 320 de mii de km la bord.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter