(VIDEO) Duel între Toyota GR Yaris şi clasicul Mitsubishi Lancer Evo VI

9 Martie 2021, 15:54
Ilie Toma
Despre noua Toyota GR Yaris v-am vorbit cu doar câteva zile în urmă şi vă spuneam atunci de ce credem noi că ea e, poate, cel mai genial automobil compact din punct de vedere al ingineriei, lansat în ultima vreme bună. Spirit de raliu, un motor foarte neobişnuit, tracţiune integrală şi multe alte soluţii inginereşti superbe, care fac din ea un bolid cu adevărat performant şi cu adevărat savuros.
Dar iată că britanicii au decis s-o pună într-un duel cu un automobil foarte apropiat ca şi spirit şi filosofie, dar creat mai bine de două decenii în urmă — un Mitsubishi Lancer Evo VI, cu care concurase cândva renumitul pilot de raliu Tommi Makinen. Lancer Evo are o istorie uriaşă de performanţe cu succes în cursele de ralu, dar partea şi mai interesantă în toată ecuaţia de aci e că între timp Tommi Makinen a fost angajat la echipa Gazoo Racing de la Toyota, şi chiar el a şi fost unul din cei care a ajutat la crearea modelului Toyota GR Yaris de azi! Deci, legătura spirituală dintre cele două maşini e mult mai mare, iar intriga duelului e şi mai palpitantă!

Greutatea maşinilor e similară, puterile sunt oarecum apropiate, multe vorbesc în favoarea unui duel strâns. Şi înainte de a privi video-ul de mai jos spune tu — cine crezi că va câştiga duelul? Maşina cea proaspătă şi nouă? Sau legenda de acum două decenii?
Ei bine, cursa a fost într-adevăr una strânsă de tot! Şi ştii ce concluzie se poate trage în primul rând? Că stăpânirea unei maşini nărăvaşe de raliu, gândită acum douăzeci de ani avea nevoie de ceva mai mult iscusinţă din partea celui de la volan! Veţi vedea în video de ce, iar după ce-l vedeţi, scrieţi în comentarii ce credeţi despre rezultatul duelului şi despre cele două modele care s-au luptat!
1
2,016
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!