(VIDEO) James May, nevoit să renunţe la automobilul său preferat. Prezentatorul vinde propria Toyota Mirai

9 Martie 2021, 14:29
Denis Godorozea
James May a publicat un clip video în care povesteşte întristat de ce a decis să renunţe la cel mai frumos automobil pe care l-a avut vreodată — Toyota Mirai. Sedanul japonez de primă generaţie a devenit primul model de serie Toyota, alimentat cu hidrogen, fapt ce l-a atras pe prezentatorul The Grand Tour în momentul achiziţiei, dar tot acesta a devenit şi motivul principal pentru care May a decis să-şi vândă maşina preferată.
Deşi Toyota Mirai pune accentul pe mobilitatea ecologică, având la bază un sistem de propulsie electrificată alimentat cu hidrogen, sedanul nipon nu se poate lăuda cu parametri tehnici remarcabili din punct de vedere al performanţei — Mirai oferă la activ 154 CP şi indică o autonomie maximă de aproximativ 500 km cu un plin al rezervorului de hidrogen.
Ei bine, în raport cu electromobilele, avantajul vehiculelor alimentate cu hidrogen este timpul redus petrecut la "pompă", or realimentarea unui Mirai durează cam cât ai alimenta cu cobustibilul tradiţional, şi nu minute îndelungate până are loc încărcarea bateriilor cu energie. Însă, pentru James May exploatarea zilnică a acestei maşini este îngreunată de lipsa unei infrastructuri dezvoltate pentru alimentarea cu hidrogen, în Marea Britanie fiind prezente la ora actuală doar cam vreo 11 staţii în total, atunci când în Germania sau Japonia, zice May, există sute de astfel de staţii. Totodată, prezentatorul îşi doreşte acum un vehicul mai captivant şi mai emotiv din punct de vedere al caracteristicilor.
James May nu a relatat, însă, ce automobil a ochit el pentru a înlocui Mirai. Poate prezentatorul ar fi gata să închidă ochii la infrastructura slab dezvoltată pentru acest tip de automobile în Marea Britanie în favoarea noii generaţii Mirai, proaspăt lansate de niponi inclusiv şi în Europa? Or, cel puţin noua Mirai promite experienţe mai captivante în condus, având tracţiune pe putea spate, un sistem de propulsie mai puternic şi autonomie ceva mai mare.
0
3,240
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!