(VIDEO) Peste 3,900 km cu 160 dolari: cum a parcurs un american toată ţara cu un Mustang Mach-E

11 Martie 2021, 17:24
Denis Godorozea
Un american a reuşit să parcurgă întreg continentul nord-american de la coasta oceanului Pacific până la cel Atlantic, cu propriul Ford Mustang Mach-E First Edition. Aventurierul Sergio Rodriguez a vrut astfel să-şi pună la încercare noul electromobil şi să afle ce sume va cheltui şi cât timp va petrece la priză. Despre călătoria asta, aparent anevoiasă, Rodriguez a relatat într-un clip video.
Ford Mustang Mach-E First Edition este un SUV din ediţia specială de lansare disponibilă în SUA, dar şi alte ţări unde se oferă acest model. În cazul lui Rodriguez, Mach-E promite o autonomie de 270 mile, echivalentul a 435 km, calculată conform standardului american EPA, unul mai sever decât standardul de calcul WLTP utilizat în Europa. Distanţa pe care a parcurs-o până la destinaţie a constituit, însă, 2,428 mile, din oraşul Murrieta, statul California, până în Saint Marys din statul Georgia, echivalentul a 3,907 kilometri.
În această călătorie Rodriguez a utilizat în mare parte prize de încărcare rapidă cu curent continuă, or acestea formează acum o reţea foarte bine dezvoltată în SUA. Aventurierul nu a specificat câte opriri a avut exact pentru a încărca, dar a relatat că a petrecut în staţii de încărcare cumulativ 586 minute, sau 9.8 ore. Cea mai intrigantă parte a acestei călătorii sunt, însă, costurile pe care le-a avut Rodriguez pentru a-şi reîncărca bateriile — în total 159.85 dolari americani. Respectiv, doar 0.04 dolari per kilometru parcurs!
0
1,441
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!