(VIDEO) Polestar menţine tradiţia Volvo la siguranţa exemplară în primul test Euro NCAP

3 Martie 2021, 12:28
Denis Godorozea
Polestar rămâne fidel tradiţiilor moştenite de la Volvo şi cucereşte un scor maxim în testele de siguranţă realizate de Euro NCAP. Organizaţia europeană a pus la încercare proaspătul sedan 100% electric Polestar 2, creat pe baza platformei CMA a Volvo XC40 şi, mai nou, C40, scorul final fiind de 5 stele cu rezultate decente în toate disciplinele.
Evoluat din divizia de performanţă a celor de la Volvo, Polestar a devenit acum câţiva ani un constructor de electromobile de performanţă cu propria uzină de producţie în China. De câteva luni Polestar 2, primul model electric al mărcii a ajuns pe principalele pieţe europene. Polestar 2 a preluat platforma CMA a celor de la Volvo, împreună cu toate sistemele de siguranţă pasivă şi activă din portofoliul suedezilor, oferind un grad avansat de siguranţă pentru cei de la bord, dar şi pietoni.
Euro NCAP i-a atribuit un punctaj de 92% pentru protecţia adulţilor la bord în toate tipurile de impact. Copii sunt protejaţi cu un scor de 89%, iar pietonii şi cicliştii — 80%. Sistemele de siguranţă activă, precum cel de frânare automatizată de urgenţă, a beneficiat de un scor de 86%.
Alături de Polestar 2, cei de la Euro NCAP au supus testului şi SUV-ul Cupra Formentor, model original al diviziei de performanţă SEAT. Modelul spaniol a acumulat scorul maxim de 5 stele, acumulând chiar punctaj mai mare la capitolul protecţia adulţilor la bord, de 93%. Pentru protecţia copiilor Formentor s-a ales cu 88%, iar cei mai vulnerabili sunt pietonii în acest caz, cu punctaj de 68%, chiar şi în ciuda sistemelor de siguranţă activă prezente la bord standard (punctaj de 80% la acest capitol).
0
1,210
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!