(VIDEO) Premieră: asta e noua Alpina B8 Gran Coupe, modelul care atinge 321 km/h!

24 Martie 2021, 20:23
Ilie Toma
Iată-l! Primul Alpina B8 din istorie sau, cu alte cuvine, primul model Alpina bazat pe actuala Serie 8 de la BMW!
E vorba de Alpina B8 Gran Coupe, modelul bazat pe Seria 8 Gran Coupe, de fapt, coupe-ul cu 4 uşi din familia Seriei 8. Alpina l-a prezentat într-o culoare tipică de verde adânc, care, în tandem cu jantele specifice, de 21 de inch, te face să înţelegi de la o poştă că ai de-a face cu un veritabil ALPINA.
Aşa cum intuiam ieri, când anunţam pregătirea lansării, motorul de sub capotă e V8-ul de 4.4 litri de pe versiunea M850i, care a beneficiat de exact acelaşi tratament ca şi pe SUV-ul Alpina XB7, bazat pe X7. Acesta livrează 621 CP şi 800 Nm în versiunea sa modificată de către cei de la Alpina.
Alpina B8 Gran Coupe, însă, e un model mai uşor şi mai aerodinamic decât SUV-ul uriaş cu care împarte motorul, aşa că şi parametrii dinamici sunt mult mai surprinzători. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h ia doar 3.4 secunde! Iar viteza maximă ajunge la ameţitoarea cifră de 321 km/h!
Motorul a beneficiat şi de un nou sistem de eşapament, care să-i pună şi mai mult sunetul delicios, izvorât din arhitectura V8 biturbo. De asemenea, şi suspensia e una nouă, cu setări specifice Alpina.
Fireşte, modificări la fel de sofisticate, în stilul inconfundabil Alpina, au fost făcute şi la interior. Şi aici producătorul german din sudul Bavariei s-a focusat pe combinaţii speciale de culori, de maro, verde şi, eventual, albastru, dar toate asortate cu mult bun gust. Pielea tapiseriei, apropo, e una semnată de Alpina, numită Lavalina.
Noi zicem că noul coupe cu 4 uşi semnat de Alpina arată pur şi simplu excelent! Tu ce părere ai?
0
1,834
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!