(VIDEO) Premieră mondială: Porsche Taycan Cross Turismo, cel de-al doilea electromobil al germanilor

4 Martie 2021, 17:33
Denis Godorozea
Porsche prezintă astăzi cel de-al doilea model electric din gamă, care vine să combine performanţele coupe-ului Taycan cu condimente de practicism şi chiar offroad. Taycan Cross Turismo este numele noii creaţii gândite la Stuttgart, haideţi să o descoperim în toate detaliile!
Noul Taycan Cross Turismo a fost realizat după reţeta bine pusă la punct de către inginerii şi designerii germani din anii când Porsche nu oferea nici un model cu mai mult de două uşi. Ulterior, prin asemenea conversii germanii au diversificat şi mai mult oferta, prin lansarea Cayenne şi Cayenne Coupe, Panamera şi Panamera Sport Turismo. Ei bine, acest break, totuşi, se distinge ceva mai tare de coupe-ul original cu 4 uşi, având o gardă la sol mărită şi elemente de protecţie exterioare specifice SUV-urilor. Da, germanii chiar vor să ne facă să credem că cineva va îndrăzni să se aventureze prin noroi sau un strat mai mare de zăpadă cu această bijuterie!
În materie de design modificările sunt minime, dar nu se rezumă doar la inserţiile din plastic exterioare. Cartea de vizită şi ceea ce ne va permite să identificăm în acest Taycan Cross Turismo un Porsche va fi această siluetă stilată de shooting brake cu montanţi spate înclinaţi, apropiată de Panamera Sport Turismo. Aceasta mai aduce, fireşte, un portbagaj mai voluminos şi mai practic, dar şi mai mult spaţiu pentru pasagerii spate. Ei bine, locul dedicat posesorului incontestabil va rămâne acel din faţă stânga.
În showroom-uri Taycan Cross Turismo ajunge în vara acestui an, urmând să fie disponibil din start cu 4 versiuni diferite, în funcţie de configuraţia motoarelor electrice: 4, 4S, Turbo şi Turbo S. Toate, fireşte, cu caracteristici apropiate de coupe-ul original. Respectiv, versiunea de bază oferă 380 CP, însă în regimul Launch Control inclus dezvoltă până la 476 CP pentru un boost de doar 5.1 secunde până la 100 km/h. Cea mai rapidă versiune, Turbo S Cross Turismo oferă 625 CP standard şi până la 761 CP în regim de performanţă, pentru o acceleraţie de doar 2.9 secunde până la 100 km/h. Viteza maximă este limitată pentru toate la 250 km/h.
Indiferent de versiunea aleasă, Taycan Cross Turismo poate avea o singură baterie, cea de 93.4 kWh, ce promite o autonomie cuprinsă între 419 şi 456 km, în funcţie de motorizare, conform standardului de calcul WLTP. Porsche anunţă că cross-break-ul poate încărca cu până la 250 kW de la o sursă de curent continuu, iar pentru o autonomie de 100 km are nevoie de o conectare de doar 5 minute. Deci, nu ai timp nici de o cafea.
Suspensia adaptivă este inclusă standard pentru Taycan Cross Turismo, precum şi câteva regimuri de rulare speciale pentru aventuri în afara asfaltului, indisponibile pe un Taycan obişnuit. Opţional clienţii pot opta pentru pachetul Off-Road, ce aduce componente modificate la nivelul suspensiei cu o gardă la sol mărită cu 30 mm.
0
1,756
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!