(VIDEO) Scania are un nou motor V8 şi o nouă cutie de viteze, concepută să meargă câte 1 milion de km între schimburi de ulei

7 Martie 2021, 11:23
Ilie Toma
Dezvoltarea unui motor absolut nou de către un producător mare de camioane e o etapă importantă, cu responsabilităţi enorme pentru felul în care va fi perceput camionul mulţi ani la rând în continuare. Pe de o parte, trebuie să aduci un progres palpabil la nivel de eficienţă în consum, putere, mentenanţă, dar în acelaşi timp, în domeniul profesioniştilor ce muncesc în fiecare zi la volanul camioanelor, nu trebuie să uiţi niciodată că ei au nevoie mai mult ca orice de camioane în care pot avea încredere.
În doua jumătate a anului 2020, cei de Scania au anunţat dezvoltarea unui nou motor V8 pentru modelele lor mari, iar primele exemplare cu noile motoare ajung acum în mâinile primilor şoferi. Marca scandinavă de camioane a mai avut anterior multă vreme motoare V8, dar de această dată inginerii Scania au avut mână liberă pentru a concepe totul de la zero, oricât de diferit. Asta le-a permis să gândească o construcţie cu soluţii verificate în timp, dar totodată să-i confere noului motor rezistenţă minimă la frecare, să-i asigure o rată de compresie mai mare şi să poată implementa pe el toate soluţiile cele mai bune pe care le-au considerat necesare pentru o durabilitate legendară. Da, în lumea camioanelor, aşa cum spuneam, fiabilitatea şi durabilitatea e încă unul din criteriile esenţiale, or, acolo clienţii chiar simt cu buzunarul fiecare eventuală defecţiune a unui camion. Şi nici măcar garanţia producătorului şi reparaţiile gratuite nu te înmoaie prea mult, pentru că zilele în care camionul stă sunt zile în care camionul generează pierderi de bani.
Aşadar, noul V8 a fost lansat din start în câteva versiuni de putere — 530 CP, 590 CP, 660 CP şi 770 CP! Acest camion cu 770 CP a devenit, astfel, cel mai puternic camion de serie din lume, devansând chiar şi cea mai puternică versiune a lui Mercedes-Benz Actros! Apropo, şi valorile cuplului maxim pentru toate cele 4 versiuni te fac să înţelegi de ce Scania continuă să opteze pentru arhitectura îndrăgită de V8 — 2,800 Nm, 3,050 Nm, 3,300 Nm şi 3,700 Nm — valori scoase prin cilindree mare, injecţie potrivită, turboaspirare şi un motor cu un randament excelent.
Odată cu noul motor V8, a fost lansată şi o nouă cutie de viteze automată, cu numele de cod G33 şi numele comercial Opticruise. Aceasta se distinge destul de mult la nivel mecanic de predecesoarele sale, având bloc construit din aluminiu, schimbări de trepte mai rapizi, zgomot şi mai redus şi fireşte, fricţiune redusă şi eficienţă de consum cu 1% mai bună doar datorită cutiei. Bineînţeles, noua cutie dispune şi de toate micile detalii de ajutorare a şoferilor în situaţii grele — porniri din loc în pante abrupte când camionul e complet încărcat, ajutor la operarea în tot soiul de condiţii specifice, iar pe autostrăzi, datorită sistemului inteligent de cruise control, aceasta şi motorul vor avea grijă de menţinerea celor mai optime turaţii pentru consum decent.
Partea cea mai fascinantă a acestei cutii e că ea a fost gândit că inginerii scandinavi nu ca să funcţioneze 1 milion de kilometri, că asta ar fi prea puţin pentru un camion, ci ca să ruleze 1 milion de kilometri între schimburile de ulei! Adică după fiecare milion parcurs, cutia are nevoie pur şi simplu de schimbarea uleiului. Sună ca o promisiune admirabilă de durabilitate, nu-i aşa?
Apropo, noul motor şi noua cutie au fost supusă multiplelor teste pe parcursul ultimelor ani, inclusiv de viaţă reală. Spre exemplu Lars Johannson, un şofer din Suedia care lucrează de 30 de ani în domeniul transportului forestier, a primit doi ani în urma noul motor V8 şi noua cutie de viteze pe camionul său şi a continuat să le exploateze în munca sa de zi cu zi, iar inginerii Scania veneau la intervale regulate şi măsurau indicatorii motorului şi cutiei. Lars zice că cel mai greu s-a obişnuit să nu se mai gândească la şofat ca atunci când o făcea cu o cutie manuală, dar pe urmă s-a îndrăgostit de ea.
Ei bine, cert e că şoferii de camioane vor avea începând de acum un nou motor V8 pe modelele Scania şi o nouă cutie de viteze, iar ambele vin să promită lucruri care contează cu adevărat!
0
2,643
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!