(VIDEO) Şeful Lucid Motors a scos primul electromobil Lucid Air de 1,080 CP şi 800 km autonomie la un test în viaţa reală

13 Martie 2021, 13:44
Ilie Toma
Sedanul Lucid Air e cu siguranţă cel mai redutabil concurent, aşteptat să dea bătăi mari de cap sedanurilor celor de la Tesla Motors. Cu o putere de până la 1,080 CP şi o autonomie de până la 800 km, dar şi cu o abordare foarte hi-tech, la fel ca şi cei de la Tesla, Lucid Air are toate ingredientele pentru efectul neapărat de fascinaţie, obligatoriu pentru un asemenea automobil.
Iar în zilele noastre, asemenea mărci şi produse sunt prezentate de către însăşi marii şefi ai companiilor. Ne-a obişnuit cu asta chiar Elon Musk, care îşi prezintă cu mândrie orice nou model sau nouă versiune Tesla, iar acum şi şeful Lucid Motors, Peter Rawlinson, i-a călcat pe urme şi a scos chiar la un prim test drive de viaţă reală un exemplar necamuflat de Lucid Air prin SUA. Anterior aceste maşini au circulat fie camuflate în testele inginerilor, fie necamuflate în spaţii de drumuri închise, pentru sesiuni de filmări. Însă acum CEO-ul Lucid Motors a fost primul care a ieşit cu un exemplar pre-producţie pe drumurile publice, în văzul tuturor, tot el fiind cel care şi-a împărtăşit şi impresiile sale proprii despre maşină.
După cum a menţionat chiar el în video, se pare că versiunea condusă de el a fost cea de 1,080 CP şi peste 500 mile autonomie, adică peste 800 km. Lucid Air va avea şi versiuni mai modeste, însă — de exemplu Air Pure are 480 CP şi o autonomie de 650 km, Air Touring — 620 CP şi tot 650 km autonomie, Air Grand Touring — 800 CP şi 830 km autonomie, iar versiunea de 1,080 CP pomenită de noi poartă numele de Air Dream Edition. Cea mai accesibililă versiune, Air Pure, porneşte în SUA de la 69,900 dolari, în timp ce versiunile de top oscilează între 131 şi 161 mii dolari.

Vezi mai jos cum arată noul Lucid Air pe viu, necamuflat, cu tot cu impresiile creatorului său. Ce crezi, are noul Lucid Air tot ce-i trebuie să lupte de la egal la egal cu Tesla?
0
1,931
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!