(VIDEO) Şofer de camion moldovean, blocat în Belarus cu camionul defect, ajutat de mila oamenilor

14 Martie 2021, 11:59
Ilie Toma
Un caz grav a avut de îndurat un şofer moldovean, în vârstă de 34 de ani, care a ajuns blocat în Belarus cu camionul defect, fără bani, fără baterie şi fără mâncare, ajungând să fie ajutat de mila localnicilor.
Şoferul, pe nume Andrei, ar fi rămas blocat în apropiere de regiunea Slutsk din Belarus, după ce camionul i s-ar fi defectat. Se pare că e vorba de un defect la cutia de viteze a camionului său Volvo FH12.
Andrei a reuşit să tragă camionul aproape de teritoriul unui complex industrial. Acesta ar fi cerut ajutorul companiei sale angajatoare, dar din ce declară, ajutorul urma să ajungă abia duminică la el. Acesta a fost ajutat iniţiat de paznicii de pe teritoriul complexului industrial şi de pompierii de la staţia alăturată. Se pare că şoferul nu are vreun card bancar la el, bani, sau conexiune telefonică mobilă cu compania sa, iar între timp i s-a terminat mâncarea pe care o avea cu el. De asemenea, i s-au descărcat şi bateriile la camion, iar astfel nu poate porni camionul pentru a-şi menţine cabina caldă. Şi nivelul de combustibil e foarte scăzut.
Acum două zile, câţiva localnici din Belarus l-au observat pe şofer, care avea deja multe zile state pe loc în acea parcare şi era disperat. Belaruşii au făcut un apel public de a-l ajuta, iar în scurt timp la locul aflării şoferului moldovean au venit câteva zeci de automobile şi i-au umplut cabina cu merinde. Cineva i-a adus şi un încălzitor autonom pe bază de gaz.
Mai mult ca atât, mai târziu s-au găsit şi oameni care să-l ajute la reparaţia cutiei de viteze a maşinii sale. Mai mulţi şoferi de camion din Belarus au pus mână de la mână şi l-au ajutat, ba chiar i-au dat şi piese de schimb de rezervă. Acum, se pare că şoferul moldovean va trebui să strângă şi bani pentru carburant, iar belaruşii speră că el va putea porni pentru a se reîntoarce acasă.
Acum toată situaţia asta e pur şi simplu un exemplu de inspiraţie din partea oamenilor din Belarus, care l-au ajutat pe şoferul moldovean cum poate puţini s-ar fi mobilizat. Au făcut un gest admirabil, l-au salvat dintr-un din cele mai dificile situaţii posibile din viaţa sa. Dar, în acelaşi timp, toată situaţia în care a ajuns acest şofer de camion e mai mult decât revoltătoare, or, un şofer de camion nu ar trebui niciodată trimis în asemenea condiţii la drum, iar în cazul unei situaţii excepţionale să fie lăsat de angajatorul său atâta timp fără un suport logistic de la distanţă. Între Moldova şi Belarus sunt doar 1,000 km, iar dacă o asemenea situaţie aparent simplă, a putut să devină atât de dramatică şi lungă, punându-i în pericol viaţa unui om şi lăsându-l în voia sorţii, în mila localnicilor, ceva nu se leagă în toată ecuaţia. Şoferii de camioane pot ajunge în situaţii de defecţiune, şi ei trebuie să poată face faţă situaţiilor nefavorabile, dispunând de comunicare cu compania, apelând la servicii de asistenţă. E parte din profesie, e parte din activitatea normală a acestor companii, nemaivorbind de starea tehnică în care ar trebui menţinut un camion. Prin urmare, toată situaţia asta în care a ajuns şoferul e pur şi simplu inumană, zicem noi, şi inadmisibilă. Belaruşii l-au salvat acum, fapt pentru care merită toată admiraţia, dar un asemenea caz pur şi simplu nu ar trebui să se mai întâmple niciodată cu un şofer moldovean de camion!

Dacă ne citesc şoferi de camion cu experienţă — vă invităm să vă spuneţi şi voi părere, ce credeţi despre toată situaţia?
0
2,331
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!