(VIDEO) Un Mercedes S-Class W126, transformat în offroader de curse

4 Martie 2021, 11:14
Ilie Toma
Există în lume curse cu acelaşi spirit adevărat de motorsport, dar concepute pentru a admite spre participare cele mai accesibile vehicule, pentru a inspira astfel şi echipele începătoare să participe la ele, fără a dispune de bugete uriaşe. În SUA o asemenea cursă e Gambler 500.
Cursa asta e una de tip raliu, cu trasee pline de offroad, iar vehiculele participante sunt cât mai ieftine posibil, nepractice, modificare de obicei de dragul distracţiei de a participa în cursă.
Ei bine, şi iată că un american pe nume Bryce Ronsonet, a ales să cumpere u Mercedes-Benz S-Class W126 din 1982 şi să-l modifice pentru a participa la această cursă. A găsit un exemplar 300 SD — or, în SUA pe atunci acest model se vindea mai ales cu motoare diesel — însă această motorizare avea un motor turbodiesel de 3.0 litri sub capotă, nu unul aspirat natural, iar motorul livra 121 CP.
Bryce a plătit doar 540 dolari SUA pentru S-Class-ul său, care era şi un pic avariat în partea faţă stângă. Tot el a tăiat arcurile aripilor şi a căutat jante cu anvelope de offroad mai mari, iar toate modificările împreună nu l-au costat mai mult de 260 dolari, aşa că în total bugetul cheltuit pe acest vehicul a fost de doar circa 800 dolari SUA!
Aşa că acum acest Mercedes-Benz e gata de o cursă offroad, având motor de stoc şi suspensie de stoc, cu excepţia înălţării arcurilor. Bryce e convins că rezerva de rezistenţă a acestui model îi va permite să înainteze cu bine în cursa ce-l aşteaptă.
0
1,671
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!