Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un entuziast din Canada a creat un Mustang cu 8 turbine în propriul garaj

1 Martie 2021 - 13:29
Denis Godorozea
Kyle Williams, un entuziast şi mare amator de curse auto din Canada a creat în propriul garaj un adevărat monstru cu 8 turbine, iar pentru o combinaţie explozibilă şi-a echipat creatura cu un kit de protoxid de azot — totul pentru a atinge puterea maximă de 1,000 CP, însă cât livrează în consecinţă maşina sa, nu cunoaşte nici măcar Williams, or testul Dyno abia urmează.
Totul a început de la un Mustang produs în 2003, cu care Williams participa în competiţii pe circuit. O cursă nefastă, însă, l-a lăsat fără bolid când a ajuns într-o baltă de lichid de răcire vărsat din maşina altui concurent — Williams a pierdut controlul volanului şi s-a izbit în parapet. Din fericire pentru el, Kyle nu a avut de suferit prea mult în urma accidentului, dar maşina i-a fost distrusă. Accidentul a avut loc în luna iulie, iar astfel până la finalul sezonului mai rămâneau încă aproximativ 3 luni, protagonistul istoriei fiind nevoit să-şi caute un alt automobil pentru a participa în competiţii.
Entuziastul a ales un Ford Mustang ceva mai vechi, produs în 1995, care avea un "mic" defect şi el — unitatea de propulsie şi transmisia lipsea în totalitate, pe când celelalte componente, aparent, au fost în stare satisfăcătoare. Din fericire, V8-ul de 5.3 litri de sub capota Mustang-ului precedent a rămas funcţional, iar astfel Williams a decis să instaleze unitatea în compartimentul motor în noul-vechiul Mustang, dar nu s-a limitat aici, ci l-a mai echipat cu 8 turbine, respectiv câte una pentru fiecare cilindru. Cea mai mare problemă a fost, zice Williams, echiparea celor 8 turbine cu un sistem separat de aprovizionare cu ulei pentru a nu reduce din presiune în motorul propriu-zis.
Deşi proiectul îi aparţine, până nici Kyle Williams nu cunoaşte care este puterea maximă stoarsă din motor, urmând să-l testeze pe standul special. ţinta lui este 1,000 CP cel puţin, iar dacă motorul cu cele 8 turbine nu va fi capabil să indice acest rezultat, Williams l-a echipat cu un kit de protoxid de azot, capabil să aducă un surplus de 200 CP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter