(VIDEO) Unboxing în Moldova la o motocicletă legendară: BMW R 1250 GS Adventure în Edition 40 Years GS

28 Martie 2021, 19:46
Ilie Toma
BMW R 1250 GS nu mai are nevoie de nici o introducere în rândurile pasionaţilor de motociclete. De 40 de ani încoace, modelul GS al celor de la BMW e alegerea numărul 1 a celor ce vor universalitate excepţională, durabilitate în cele mai solicitante condiţii şi capacitate de a călători cu adevărat departe, adeseori în locuri pustii ale planetei. În acelaşi timp, cu un BMW R 1250 GS nu vei părea un extraterestru nici când vei merge pe străzile unui oraş.
Aşa cum spuneam, modelele GS au marcat la sfârşitul anului 2020 jubileul de 40 de ani, iar cei de la BMW s-au gândit să marcheze acest moment istoric cu o ediţie specială, pe lângă câteva actualizări ale întregii familii de modele. Ediţiei speciale în spune simplu — Edition 40 Years GS — iar primul exemplar al acesteia a ajuns de curând şi în Moldova!
Ea e propulsată de acelaşi motor boxer în doi cilindri, de 1,254 cm cubi, care dezvoltă 136 CP, şi vine cu acelaşi sistem de control variabil al valvelor de admisie, care-i conferă motorului şi mai multă elasticitate pe întreaga plajă de turaţii. Cuplul maxim al motorului constituie 143 Nm la 6,250 rpm.
Ediţia specială vine într-o combinaţie specială de culori de negru şi galben, în galben fiind vopsite jantele, elemente ale direcţiei şi suspensiei, dar şi câteva dintre accesorii. Bineînţeles, nu lipseşte nici emblema EDITION 40 YEARS GS, tot în culoare galbenă. Se deosebesc estetic şi câteva componente ale motorului, iar pe ghidon e montat un ecran color în rol de cadrane de bord. Mai multe sisteme de siguranţă opţionale în mod obişnuit sunt oferite standard aici, de rând cu farurile full LED. Iar exemplarul adus în Moldova are bifat şi renumitul set de opţiuni, apreciate de motociclişti, numit Option 719.
Fiind vorba de o ediţie aniversară a unui model atât de legendar, acest BMW R 1250 GS Adventure Edition 40 Years GS poate fi considerat un model colecţie, ce-ţi poate fi livrat azi nou de uzină. Şi spunem asta pentru că suntem convinşi că peste 10, 20 sau 35 de ani, această motocicletă va putea sta cu mândrie în garajului oricărui pasionat, cu o valoare morală şi a preţului mai mare decât o are azi chiar!
Aşa că, atunci când am auzit că un exemplar al acestei ediţii a fost livrat în Moldova, în showroom-ul celor de la BMW Moldova, ne-am gândit să asistăm la procesul de despachetare şi pregătire a motocicletei. Da, cei mai puţin familiarizaţi cu motocicletele ar putea să se mire, dar motocicletele sunt livrate în cutie, împachetate de la uzină, fiind deschise la destinaţie, după care se face prima pornire a motorului şi se montează şi accesoriile mici pe ele, care vin separat, de genul oglinzilor sau a parbrizului. Deci, mai jos avem un asemenea unboxing complet, filmat în centrul de deservire a celor de la BMW Moldova!
0
1,688
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!