Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) VW Golf R a învins nemilos Honda Civic Type-R într-un duel direct, deşi au aceleaşi puteri

25 Martie 2021 - 19:19
Ilie Toma
Lansarea noului VW Golf R dă oportunitatea de a-l pune faţă în faţă cu cele mai notorii hatchback-uri fierbinţi, care se află deja de câţiva ani pe piaţă. Unul din modelele cele mai legendare din acest segment e Honda Civic Type R, care vine cu ingrediente mult mai tradiţionale şi mai apropiate de definiţia originală de hot hatch.
Ei bine, actualul Civic Type R are un motor turbo de 320 CP. Exact aceeaşi putere o livrează şi motorul turbo al noului Volkswagen Golf R. Ce se întâmplă mai departe cu puterea motorului în cazul celor două modele înseamnă o diferenţă enormă. Dacă la Civic Typer R ea trece printr-o cutie manuală, apoi merge doar spre puntea faţă, atunci la Golf R puterea e menajată de o cutie automată cu dublu ambreiaj, sistem launch control şi un sistem de tracţiune integrală.
Deci, avantaje enorme pentru Golf R, iar în acest context unica speranţă a Hondei Civic Type R putea fi greutatea mai mică cu circa 200 kg. Deloc neglijabil. Însă n-a fost suficient pentru un duel direct al celor două modele. Golful R a învins nemilos modelul japonez, umilindu-l prin distanţa la care l-a lăsat în urmă. Situaţia s-a repetat de trei ori, apoi încă o dată la duelul cu start din mişcare.
Vedeţi întreg duelul între cele două modele în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter