Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

VW a minţit pur şi simplu presa şi publicul: nu, nu-şi va schimba numele în Voltswagen

31 Martie 2021 - 07:57
Ilie Toma
Volkswagen a făcut ieri o glumă proastă fără precedent în lumea auto sau în lumea corporativă în general. De fapt, dacă toată treaba părea o stângăcie la început, gluma s-a îngroşat într-o minciună directă atunci când divizia nord-americană a companiei a publicat un comunicat de presă pe site-ul său oficial, confirmând că îşi va schimba numele în Voltswagen pentru regiunea americană, pentru a accentua schimbarea spre electromobilitate, iar câţiva oficiali ai diviziei au confirmat în discuţii directe telefonice că planurile sunt veridice.
Totul pentru ca mai apoi comunicatul să fie şters pur şi simplu, pentru ca nişte oficiali din Germania să spună doar că ideea e interesantă, iar mai apoi oficialii din SUA să spună că totul a fost o doar mişcare de marketing. Adică, abureşti o lume întreagă, emiţi ceea ce e, de facto, o ştire falsă, minţi presa şi publicul în faţă, apoi te dai pe spate şi zici că totul a fost un soi de prank pueril. Mai mult ca atât, întrucât suntem aproape de 1 aprilie, cei de la VW şi-au găsit scuza perfectă — cică totul era o glumă pregătită pentru acea zi, de fapt. Iar publicarea mai devreme a informaţiilor ar putea să-i ajute să capete mai multă atenţie din partea publicului în calea lor de electrificare, întrucât până acum, în ciuda lansării mai multor modele electrice, cei de la VW nu au prea reuşit să iasă din zona de eclipsarea în faţa celor de la Tesla.
Ce să zicem, ne cerem noi scuze în faţa publicului nostru pentru toată această încurcătură. Dar un lucru e cert: ceea ce a făcut ieri Volkswagen e un lucru inadmisibil, care îi va costa credibilitatea în primul rând pe ei. Bântuiţi încă de urmările imensului scandal Dieselgate, când au emis date false despre emisiile CO2 a maşinilor lor, cei de la VW au avut cea mai proastă idee posibil de a jongla cu noul lor nume, devenind practic prima companie auto, care şi-a permis să producă ştiri false şi să-şi spulbere orice urmă de credibilitate. De acum încolo, practic orice informaţie publicată de VW va trebui pusă la îndoială, chiar dacă o confirmă direct vreun mare şef. Pentru piaţa SUA, scamatoria lor de ieri ar putea însemna şi penalizări directe, pe care VW probabil încă nu le poate estima de acum — de la acuzaţii de fraudă până la manipularea burselor. Vom vedea care vor fi urmările, însă putem uita cu toţii de numele Voltswagen şi putem înscrie episodul de ieri ca una din cele mai mari gafe făcute vreodată de o companie ce se voia a fi responsabilă şi serioasă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter