Va fi redenumit? Gafa Volkswagen, care a dat naştere multiplelor teorii despre viitorul companiei

30 Martie 2021, 15:36
Denis Godorozea
Volkswagen a ajuns în atenţia presei americane după publicarea unui comunicat în care a fost comisă o eroare nostimă. Comunicatul a fost eliminat în scurt timp, dar a reuşit să dea naştere multiplelor teorii referitor la viitorul companiei, pe când unii au crezut că la mijloc ar fi o glumă de 1 aprilie, publicată accidental cu câteva zile mai devreme. Germanii, între timp, păstrează tăcerea.
Totul a pornit de la un comunicat de presă publicat de divizia americană Volkswagen ieri, 29 martie, dar datat cu 29 aprilie. Comunicatul a relatat despre redenumirea brandului din Volkswagen în Voltswagen (Volts Wagen), astfel să evidenţieze planurile de electrificare a mărcii germane. Ei bine, o asemenea redenumire ar părea prematură, în special în SUA, unde Volkswagen oferă la ora actuală un singur model electric, SUV-ul ID.4, iar cea mai mare parte de modele nu oferă nici măcar un sistem hibrid de propulsie.
În timp ce germanii nu au venit cu vreo reacţie oficială în acest sens, multe voci au sugerat că brandul ar urma să fie redenumit în viitorul apropiat în Voltswagen, cel puţin pe o perioadă scurtă, urmând o ofensivă mai activă în segmentul electromobilelor. Alţii susţin, însă, că ar fi vorba de o glumă de 1 aprilie, dar "scăpată" accidental în mediul online înainte de termen. De menţionat, că cu o glumă asemănătoare în aprilie 2019 au venit cei de la Citroen, care anunţau că în Germania brandul va fi redenumit în Zitron.
Între timp, publicaţia Automotive News, cu referinţă la surse proprii din interiorul companiei, a declarat că Volkswagen ar avea planuri de redenumire, fără a face precizări referitor la noul nume şi termenul lui de utilizare. Informaţia, însă, nu are vreo confirmare din surse oficiale din cadrul companiei, or germanii nu au înregistrat vreun nume nou în agenţiile americane pentru drepturi de autor. Nu ne rămâne, astfel, decât să aşteptăm reacţii oficiale din partea Volkswagen.
0
1,817
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!