Viitoarea generaţie Opel Astra va fi electrică? Prototipul a fost surprins în timpul testelor

12 Martie 2021, 15:22
Denis Godorozea
La scurt timp după ce designul noului Peugeot 308 a fost dezvăluit în mediul online, pe drumurile publice a fost surprins şi fratele german al noului model — Opel Astra. Hatch-ul nou are deja o proprie caroserie cu design definit, însă parcurge etapele finale de testare fiind camuflat, semn că până la debutul oficial mai sunt încă câteva luni cel puţin. Chiar şi aşa, prototipul dezvăluie câteva detalii mai curioase.
Aşadar, ca şi Peugeot 308, noul Opel Astra va avea la bază platforma modulară EMP2, pe care curând vor fi construite şi multe alte modele din gama proaspăt formatului concern Stellantis. Platforma respectivă permite instalarea diverselor tipuri de sisteme de propulsie, de la tradiţionalele benzinare şi diesel, până la versiuni plug-in hibride şi chiar 100% electrice.
De altfel, simbolul de pe partea laterală a peliculei protectoare putem anticipa că Astra va debuta din start cu o versiune electrică. Ei bine, dacă e să ţinem cont şi de cele două capace laterale, respectiv unul pentru gura rezervorului de combustibil şi cel de-al doilea pentru priza de încărcare, deducem că avem în faţă, totuşi, un PHEV şi nu un electromobil.
În materie de design Opel Astra se va inspira de la cele mai noi modele din gamă, precum proaspetele Corsa şi Mokka. Hatch-ul din segmentul C a beneficiat de lumini de zi şi stopuri în forme familiare, în conformitate cu concepţia Vizor, lansată de Opel ceva mai devreme, după ce a ajuns în componenţa concernului PSA.
Mai multe informaţii despre noul Opel Astra le vom afla odată cu debului noului Peugeot 308, or, ca şi în cazul modelelor 208/Corsa, cel mai probabil aceste hatch-uri vor avea versiuni identice. La rândul său, Astra urmează să debuteze ceva mai târziu, urmând să apară showroom-uri în primele luni ale anului viitor.
0
1,506
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!