Volkswagen vrea să reducă preţul bateriilor cu până la 50% cu un plan grandios pentru următorul deceniu

16 Martie 2021, 15:46
Denis Godorozea
Volkswagen anunţă planuri ambiţioase de electrificare şi creştere de producţie pentru electromobile în Europa pentru următorul deceniu. Conform conducerii constructorului german, în următorii 10 ani pe Bătrânul Continent vor exista 6 uzine gigafactory, iar acest lucru va permite inclusiv reducerea considerabilă a costurilor de producţie de baterii pentru electromobile — cu circa 50% mai puţin în raport cu costurile actuale.
Planurile măreţe au fost dezvăluite de Herbert Diess, directorul Volkswagen, în cadrul evenimentului Power Day, unde omul de afaceri a precizat că compania pe care o conduce urmează să intensifice procesul de tranziţie către sisteme de propulsie electrice, aceasta fiind singura soluţie pentru a reduce rapid emisiile nocive.
În special, Diess a relatat despre viitoarea arhitectură a bateriilor electromobilelor din portofoliul Volkswagen Group — acestea urmează să folosească baterii cu celulă unică din 2023. Prima maşină ce va dispune de bateria de nouă generaţie va fi Audi A9 e-tron. Tehnologia va înjumătăţi, conform estimărilor, costurile de producţie a bateriilor, urmând ca electromobilele să devină mai accesibile pentru cumpărătorii finali.
Tot cu acest scop în următorii 10 ani Volkswagen Group va lansa în ţările europene 6 uzine gigafactory, unde alături de electromobile să fie produse principalele componente, inclusiv bateriile. O singură uzină va produce baterii cu o capacitate totală de 40 GWh, respectiv 240 GWh cumulativ pentru cele 6 uzine. Primele două uzine gigafactory VW se vor regăsi în Germania şi Suedia.
0
1,576
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!