Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

A parcurs doar 24 mii km, dar a pierdut 100 mii euro din preţul iniţial: un Mercedes S-Class W221 impecabil, scos la vânzare în Olanda

20 Aprilie 2021 - 21:23
Ilie Toma
Mulţi oameni au un mic truc în a cumpăra maşini luxoase, premium — le cumpără după vreo doi ani de când au fost noi, de la primul proprietar, iar astfel acel prim proprietar ia asupra sa întreaga pierdere majoră de preţ, care se întâmplă cu acele maşini imediat după achiziţie, iar cel de-al doilea proprietar savurează maşina luată aproape nouă încă mult timp înainte, plătind pe ea un preţ uneori chiar şi în jumătate faţă de cât a costat ea nouă. Sigur, există şi riscuri legate de istoria maşinii, dar de multe ori reţeta funcţionează brici.
Dar ce-ai spune de o limuzină premium, luxoasă, care s-a păstrat tot aproape nouă, doar că nu vreme de doi ani, ci de 16 ani, iar preţul său nu a scăzut în jumătate faţă de când era nouă, ci tocmai cu 100 mii euro? Da, e vorba tocmai de acest Mercedes-Benz S-Class W221, în motorizare S 500, din imagini, scos la vânzare acum în Olanda!
Maşina e fabricată în 2005, în primul an de producţie a generaţiei W221! Şi a fost configurată într-o culoare neagră discretă, având şi habitaclu de aceeaşi nuanţă, condimentat cu inserţii de lemn. S-Class-ul a fost dotat cu sistemul de navigaţie şi multimedia de top de pe atunci, iar suspensia sa e una pneumatică, dispunând şi de sistem de autonivelare.
Fiind vorba de motorizarea S 500, sub capota acestui S-Class W221 e amplasat un motor V8, aspirat natural, de 5.5 litri, care dezvolta 388 CP şi 530 Nm. Deci, un motor clasic, de modă veche, mare, relaxat, capabil să te împingă în scaun torcând dulce sub capotă!
Şi paradoxul e că limuzina asta a ajuns până azi având mai puţin de 24,000 km pe bord, într-o condiţie impecabilă. De fapt, pe bordul ei sunt afişaţi 23,842 km, iar compania olandeză căreia i-a fost încredinţată vânzarea menţionează că există întreaga istorie documentată a Mercedesului, cu toate deservirile făcute cu regularitate, în service-uri oficiale Mercedes-Benz.
Mai mult ca atât, aceştia menţionează că prin starea sa impecabilă, de maşină de showroom, S-Class-ul ăsta e în măsură să cucerească imediat, or, un al doilea exemplar din generaţia W221 cu parcurs atât de mic şi într-o stare atât de păstrată, e puţin probabil să se mai găsească.
Iar la capitolul preţ, după cum spuneam, maşina asta e pierdut deja 100 mii euro faţă de preţul său iniţial. Când era nouă, în Olanda, un S 500 costa cam 130 mii euro, cu tot cu opţionale. Azi exemplarul ăsta costă 29,950 euro iar în suma asta se mai include şi TVA-ul deductibil olandez, ceea ce înseamnă că dacă ai cumpăra-o la export, preţul efectiv plătit pe ea ar fi de circa 24,750 euro!
Deci, dacă în tinereţea ta ai privit vreodată lung, cu dorinţă, la un S-Class W221 defilând pe stradă pe lângă tine şi ţi l-ai dorit, acum ai ocazia să ai aproape cea mai savuroasă motorizare a lui, cu V8 sub capotă, în stare de maşină practic nouă, dar la un preţ de minus o sută de mii. Şi apoi, dacă vei fi dozat cu kilometrii mai departe, o poţi liber păstra şi ca maşină de colecţie, crescându-i valoarea în timp!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter