Aceasta putea fi noua Dacia Dokker. Renault prezintă noul Express, cel mai accesibil monovolum din gamă

9 Aprilie 2021, 10:21
Denis Godorozea
În contextul scăderii cererii pentru monovolume, ce se atestă pe toate pieţele din lume, constructorii se văd nevoiţi să revizuiască propriile game de modele. Este şi cazul francezilor, care se văd nevoiţi să limiteze la maxim oferta în segment, astfel încât acum singurele modele în segment vor fi noile Kangoo şi Express, cel din urmă proaspăt prezentat în mai multe versiuni, pentru transport de mărfuri şi transport de pasageri. Varianta cu 5 locuri, însă, nu va fi disponibilă şi în Europa.
Express a fost prezent în gama francezilor acum mai mult de două decenii, până la apariţia modelului Kangoo. Dar monovolumul prezentat acum este, de fapt, o versiune modernizată Dacia Dokker, care vine să ofere un preţ mai accesibil clienţilor corporativi, din Europa, pe când versiunea dedicată transportului de pasageri va fi oferită în ţările din Africa şi Orientul Mijlociu.
Astfel, la baza Express este aceeaşi platformă B0, care a stat la baza generaţiilor precedente Dacia şi acum este utilizată de Lada. În aceste condiţii putem uşor recunoaşte în acest Express un Dokker, datorită siluetei caroseriei, cu excepţia actualizărilor stilistice, predominant în partea frontală, unde monovolumul are faruri şi calandru familiare gamei Renault. Respectiv, şi habitaclul a fost actualizat în limita posibilităţilor şi pare a fi identic cu cel al lui Duster.
Platforma B0 impune şi alte limite, la nivelul dotărilor — Express nu poate avea nici măcar opţional un sistem de frânare automatizată de urgenţă. Din acest motiv, probabil, a şi fost luată decizia de a livra în Europa doar versiuni dedicate transportului de mărfuri. Gama motorizărilor este bine cunoscută după modelele Dacia şi este compusă din benzinarul aspirat natural 1.6 SCe cu 110 CP la activ şi unitatea diesel 1.5 dCi cu 95 CP la activ. Motoarele se cuplează doar la cutii manuale, cu 5 şi, respectiv, 6 trepte.
0
3,490
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!