Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acest Subaru Impreza 22B STi din 1998 tocmai s-a vândut la preţ de Rolls-Royce Cullinan

21 Aprilie 2021 - 14:48
Ilie Toma
În lumea asta mai există oameni, suficient de pasionaţi de maşini legendare, încât sunt gata să plătească pe ele un preţ echivalent cu al celui mai luxos SUV nou din lume, Rolls-Royce Cullinan, doar ca să le achiziţioneze.
Acesta e un Subaru Impreza 22B STi, iar denumirea de 22B, poate părea o mare necunoscută. Adevărul e că maşina asta a fost un soi de ediţie specială, produsă în Japonia doar cu volan pe dreapta, între martie şi august 1998, pentru a marca 40 de ani ai mărcii Subaru şi totodată cel de-al treilea titlu consecutiv câştigat mai devreme de Subaru în raliurile WRC.
Subaru Impreza 22B fusese anunţat de către producător, iar în ziua când au fost lansate oficial vânzările, toate cele 400 de exemplare destinate Japoniei s-au vândut în câteva ore. Pe lângă asta, Subaru a mai anunţat că urma să producă încă 24 de exemplare pentru alte pieţe cu volan pe dreapta — 16 pentru Marea Britanie, 5 pentru Australia, iar încă 3 urmau să fie un soi de prototipuri, care să rămână la uzină pentru diverse scopuri şi pentru păstrare. Până au ajuns cele 16 maşini în Marea Britanie pe calea oficială, însă, 50 de britanici le cumpăraseră şi importaseră în mod privat de la japonezii care le rezervaseră primii pentru piaţa lor internă.
Modelul avea sub capotă motorul EJ22G, fiind vorba de un boxer tuboaspirat în 4 cilindri, cu o cilindree crescută de la 2.0 litri la 2.2 litri. Oficial, motorul producea 280 CP şi 363 Nm, dar unele măsurări şi zvonuri dădeau rezultate ceva mai mari pe standuri.
Maşina putea fi deosebită vizual şi prin kitul de caroserie special, care o făcea mai lată, iar mai multe componente mecanice, precum frânele, suspensia sau ambreiajul, erau de asemenea diferite faţă de un STI standard.
Ei bine, exemplarul ăsta a stat în mâinile unui mare fan până de curând, întrucât a adunat pe bord doar 40 mii km parcurşi şi a fost păstrat într-o condiţie absolut impecabilă, încât totul luceşte la el, pe dinafară şi dinăuntru, dedesubt şi deasupra. Maşina a fost ulterior importată de către un american din Japonia în SUA, în mai 2020, iar de curând, la 19 aprilie 2021, a fost vândută la licitaţie.
Preţul de vânzare a fost pur şi simplu ameţitor: 312,555 dolari SUA! Cumpărătorul e un om care a vrut să-şi păstreze discreţia, dar cu siguranţă e un pasionat al acestui legendar model nipon cum mai rar vezi în zilele noastre!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter