Americanii au transformat SUV-ul electric VW ID.4 într-un bolid de rally

26 Aprilie 2021, 14:26
Denis Godorozea
Americanii de la Tanner Foyst Racing şi Rhys Millen Racing au pregătit un SUV electric Volkswagen ID.4 de cursele de rally. Electromobilul modificat a pornit în cursa Nationat Off-Road Racing Association Mexican 1000 în acest week-end, cu o distanţă totală de 1,836 km.
Deşi proiectul nu aparţine direct celor de la Volkswagen, acesta este ghidat de pilotul Rhys Millen, care anterior a stabilit mai multe recorduri alături de constructorul german cu bolidul electric ID.R. Interpretarea de rally a lui Volkswagen ID.4 are la bază versiunea de serie 1st Edition RWD, respectiv cu un singur motor electric şi roţi motrice spate. Amintim că în această ipostază electromobilul pune la dispoziţia celui din spatele volanului 204 CP şi 310 Nm, motorul fiind alimentat de la o baterie de 82 kWh în acest caz. Pentru a alimenta bateriile în condiţii de cursă echipa a pregătit un generator de 50 kW, alimentat cu biocombustibil.
Autorii proiectului nu au introdus careva modificări la sistemul de propulsie şi baterie, în acest sens maşina de rally fiind identică cu cele ce ajung să circule pe drumurile publice. În schimb, a fost revizuită integral suspensia, ce s-a ales cu amortizoare de performanţă şi o gardă la sol mărită cu 51 mm. Adiţional maşina a fost echipată cu jante OZ Racing şi anvelope Yokohama Geolandar A/T, speciale pentru aventuri în offroad la limită. Toate acestea sunt completate cu protecţie adiţională pentru partea inferioară a maşinii.
Planşa de bord de la interior a rămas fără prea mari schimbări, chiar în nuanţa albă de serie. Dar scaunele standard au fost înlocuite cu unele noi, cu suport lateral mai profilat, tetiere integrate şi centuri de siguranţă în 4 puncte. Pentru a proteja pilotul habitaclul a fost fortificat cu o cuşcă de siguranţă.
0
1,107
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!