Aşa arată proiectul actualizat de transformare a străzii 31 august din Chişinău într-una multifuncţională

21 Aprilie 2021, 17:34
Ilie Toma
În luna iulie a anului trecut, viceprimarul municipiului Chişinău, Victor Chironda, anunţa că strada 31 august din capitală se va transforma într-una destinată deopotrivă pietonilor, bicicletelor şi automobilelor. Au fost publicate şi câteva schiţe incipiente atunci, apoi au urmat schiţe cu parcări multietajate, etc. Atunci se anunţa că planul de reamenajare a fost elaborat în colaborare cu PNUD Moldova, iar lucrările de reamenajare a străzii urmau să demareze în septembrie 2020.
Acum în aprilie 2021, încă nici o lucrare din acest proiect nu a demarat, în schimb viceprimarul Chironda a prezentat azi noi schiţe de design cu proiectul actualizat al străzii, aşa cum urmează el să arate, menţionând totodată că intenţia de asigura şi piste de biciclete pe această stradă, pentru a crea un coridor verde între câteva parcuri din capitală, a fost cea care a întârziat lucrările.
Aşadar, în varianta actualizată strada va dispune de două benzi pentru biciclete, în loc de una, care vor permite separarea pentru direcţiile de mers. Aceste benzi vor fi vopsite cu vopsea verde şi vor fi delimitate şi de nişte elemente de cauciuc, similare celor folosite în spaţiile de parcare.
Automobilele rămân a circula pe o singură bandă de circulaţie, în loc de cele două, disponibile în prezent, dar asta a rămas neschimbat şi faţă de anunţul iniţial, din iulie 2020. Pentru pietoni, rămân trotuarele de lăţimea curentă, însă aceste trotuare nu vor mai avea locuri de parcare, astfel încât, teoretic, va rămâne mai mult spaţiu pentru pietoni. Parcarea automobilelor va fi interzisă pe aproape întreaga lungime a străzii 31 august, câteva locuri de parcare fiind amenajate doar în faţa instituţiilor de stat şi a obiectivelor de menire socială.

Ce părere ai de acest nou proiect?
0
3,617
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!