Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

BMW iX va fi primul SUV electric modificat de divizia M. Informaţii despre versiunea iX M60

5 Aprilie 2021 - 17:01
Denis Godorozea
BMW pregăteşte lansarea primului SUV electric de performanţă, dezvoltat de forţele diviziei M. În viitoarele luni bavarezii vor diversifica oferta în gama motorizărilor crossover-ului electric iX. Deocamdată, însă, nu este vorba despre o versiune pură iX M, ci de o variantă "incipientă" cu indicele M60, deci ceva de soiul lui BMW M850, de exemplu.
În momentul lansării comerciale, cea mai performantă versiune disponibilă pentru noul electromobil iX va fi versiunea xDrive50, ce oferă un total de 503 CP. În această ipostază SUV-ul poate accelera până la 100 km/h în 5 secunde, iar autonomia maximă constituie circa 600 km. Versiunea preparată de M Performance va oferi un surplus de circa 60 CP, BMW iX urmând să fie unul dintre cele mai performante modele de serie din gama constructorului bavarez. Deocamdată nu se cunosc caracteristicile dinamice şi autonomia de care va dispune SUV-ul electric.
Pe lângă surplusul de putere atins, cel mai probabil, printr-un upgrade de soft, varianta de performanţă va avea suspensii revizuite şi un sistem de frânare mai performant. Bineînţeles, designul exterior va fi condimentat în conformitate cu stilul diviziei de performanţă. Până atunci, însă, va avea loc debutul versiunii de performanţă dezvoltate pe baza coupe-ului cu 4 uşi BMW i4, care va fi primul electromobil dezvoltat de forţele diviziei de performanţă. Potrivit informaţiilor preliminare, acest bolid electric va avea la activ circa 530 CP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter