Bentley vrea să ia cea de-a treia victorie pe Pikes Peak cu bolidul Continental GT3

13 Aprilie 2021, 10:23
Denis Godorozea
Bentley anunţă planuri pentru cea de-a treia revenire pe Pikes Peak. Încercarea din acest an va fi ultima din seria programată de constructorul britanic, deşi nu este exclus ca Bentley să revină peste câţiva ani pe traseul din statul american Colorado, poate cu un vehicul electric. De această dată britanicii vor să participe în cursă cu bolidul Continental GT3.
Amintim că mai devreme Bentley a reuşit performanţa să cucerească recorduri pe Pikes Peak cu modele precum Bentayga şi Continental în anii 2018 şi 2019. Ei bine, dacă anterior Bentley se antrena în stabilirea recordurilor în segmente dedicate de piaţă cu maşinile de serie, de această dată britanicii vor să participe în cursă în categoria Time Attack 1, pentru care au ales un Continental GT3 alimentat cu combustibil renovabil. Utilizarea biocarburantului va permite reducerea emisiilor de gaze cu circa 85% în raport cu carburantul fosil. De altfel, participarea în cursă va fi şi o primă etapă în programul Bentley de promovare a biocombustibililor, parte a programului Beyond100.
Sub capota bolidului s-a situat unitatea turbo V8 de 4.0 litri, performanţele căruia nu au fost dezvăluite. GT3 va fi condus, tradiţional, de pilotul Rhys Millen, care a fost alături de producătorul britanic în recordurile precedente pe Pikes Peak. În cursă maşina va rula o serie de viraje aventuroase şi periculoase, cu altitudini de până la 4,298 metri deasupra nivelului mării.
0
984
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!