Bijuterie aproape unică în lume: un BMW 745i E65, în ediţie HARTGE, cu doar 10 mii km la bord, scos la vânzare în Olanda

25 Aprilie 2021, 20:27
Ilie Toma
Generaţia E65 a Seriei 7 de la BMW a fost controversată la momentul apariţiei sale, din cauza designului semnat de Chris Bangle, dar astăzi ea e privită cu mult mai mult respect, mai ales că cifrele ei de vânzări n-au mai putut fi echivalate ulterior de succesorii săi. Aşa că şi exemplarele bune din această generaţie au început a urca în preţ şi a fi mai căutate de colecţionari.
În Olanda, însă, a fost scos la vânzare un exemplar cu totul special, despre care putem spune cu o certitudine aproape maximă că e unic în lume. E un BMW 745i Executive în ediţie HARTGE. Pentru mulţi numele de HARTGE ar putea suna ca o necunoscută, pentru că azi compania nu mai există, după ce a fost închisă şi radiată în 2019, dar în anii săi de glorie, ea era un atelier independent de modificare a modelelor BMW, MINI şi Land Rover. Mai mult ca atât, ea avea în Germania statut de producător, aşa că putea bate coduri VIN proprii la exemplarele la care modifica şi motoarele, cam cum procedează şi ALPINA. Doar că, fiind o companie mai puţin cunoscută, şi numărul de BMW-uri modificare de HARTGE era mult mai mic.
Din cauza faptului că HARTGE nu mai există, s-au păstrat puţine informaţii din arhivă despre ea, dar ştim că pentru Seria 7 E65 compania oferea fie pachetul complet de design şi creştere de performanţă, fie doar design. Acest BMW Seria 7 din Olanda a fost comandat doar cu modificări de design, ceea ce înseamnă că motorul de sub capota sa a rămas nemodificat, fiind acelaşi N62 de 4.4 litri V8, care livra 333 CP şi 450 Nm.
Nu e mare pierdere, dimpotrivă, azi ediţiile cu motoare originale valorează şi mai mult, iar performanţa e absolut decentă — 6.3 secunde până la prima sută şi 250 km/h viteză maximă limitată electronic.
Maşina olandeză are, designul semnat de HARTGE, iar asta include alte bare de protecţie, alte oglinzi, alte jante uriaşe, o gardă la sol mai coborâtă, câteva embleme, dar şi mici modificări discrete la interior.
BMW-ul din Olanda e fabricat în 2003 şi paradoxul e că a adunat doar 10,208 km la bord în cei 18 ani de când stă în mâinile aceluiaşi proprietar colecţionar. Maşina are absolut toată istoria documentată, cu vizite regulate la service şi o întreţinere exemplară, iar la cei 10 mii km ai săi, te-ai şi aştepta să descoperi o adevărată bijuterie!
Preţul nu deloc mare, dacă ne gândim la unicitatea acestui exemplar şi la parcursul său, sau la cât ar fi costat pur şi simplu un BMW 745i în anul 2003. În Olanda, acest BMW Seria 7 E65 HARTGE se vinde cu un preţ de 22,950 euro inclusiv TVA, ceea ce înseamnă că, pentru export, preţul său net ar fi de 18,970 euro.
Şi acum, spune sincer, nu-i aşa că arată pur şi simplu bestial de bine acest BMW Seria 7 E65?
0
1,876
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!