Britanicii de la Viritech pregătesc supercar-ul electric cu pile de hidrogen Apricale

29 Aprilie 2021, 17:03
Denis Godorozea
Compania britanică Viritech a publicat primele imagini cu supercar-ul Apricale, numit drept primul model de performanţă electric cu pile de hidrogen. Cu putere maximă de peste o mie de cai putere, Apricale va concura cu bijuterii precum Bugatti şi Koenigsegg, dar într-o serie limitată la doar câteva exemplare, fiecare la preţ exorbitant, fireşte.
Cei de la Viritech au planuri ambiţioase de lansare în industria auto, cu ţinta de a deveni principalii furnizori de tehnologii şi sisteme de propulsie electrificate, alimentat cu hidrogen. Pe lista companiei se regăseşte nu doar supercar-ul din imagini, dar şi camioane electrice şi SUV-uri, însă primul model de serie, care să demonstreze performanţele întreprinderii este Apricale, prezentat acum, ce urmează să debuteze pe piaţă din 2023.
Deocamdată britanicii nu dezvăluie, însă, prea multe detalii despre substratul tehnic al noului lor supercar. Conform estimărilor, sistemul de propulsie compus din câteva motoare electrice va fi capabil să genereze circa 1,115 CP, iar rezervorul de hidrogen va putea asigura autonomii de până la 800 km. Hidrogenul de la bord va fi stocat într-un rezervor special integrat direct în sistemul de propulsie, ceea ce le va permite britanicilor să reducă considerabil din greutatea proprie a acestuia.
Ulterior britanicii planifică să prezinte şi primul său camion electric, numit Jovian, propulsat de tehnologii apropiate supercar-ului Apricale. La rândul său, bolidul exclusiv va ajunge să fie livrat clienţilor în 2023, fiecare având un preţ de pornire de aproximativ 1.5 milioane lire sterline. În total Viritech planifică să producă doar 25 unităţi Apricale.
1
1,682
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!