Caterham Cars a fost vândut japonezilor, dar noii proprietari promit să păstreze identitatea companiei

7 Aprilie 2021, 13:34
Denis Godorozea
Compania britanică Caterham Cars a fost vândută japonezilor. Proprietarul precedent, Tony Fernandes, care deţine şi echipa de curse Team Lotus, a decis să vândă compania japonezilor de la VT Holdings. La rândul lor, cei de la VT Holdings au promis să nu vină cu modificări majore, să menţină spiritul britanic al companiei. De altfel, producţia nici nu va fi transferată din Regatul Unit.
Şi totuşi, trecerea sub controlul japonezilor promite modificări majore în planurile de dezvoltare Caterham, asta după ce planurile lui Tony Fernandes nu s-au soldat cu succes. După ce a achiziţionat compania în 2011, Fernandes a încheiat un acord de parteneriat cu Renault şi în special divizia de performanţă Alpine, cu care a fost creată întreprinderea Societe des Automobiles Alpine Caterham, care trebuia să producă maşini sportive ce ulterior să fie comercializate cu emblemele Alpine şi Caterham pe diverse pieţe, pe platforme şi cu motorizări comune. După cum ştim, planurile s-au modificat mult de atunci, or francezii de la Renault au decis să relanseze brandul Alpine cu propriile forţe, primul model din noua gamă fiind Alpine A110. De atunci, Caterham a rămas doar cu visele de a intra pe mass market, iar nici încercările în Formula 1 nu s-au soldat cu succes.
Până acum VT Holdings a fost doar importatorul exclusiv al maşinilor Caterham oe teritoriul Japoniei, iar această cooperare dintre întreprinderi durează mai bine de un deceniu, anual în ţara asiatică fiind comercializate circa 100-120 unităţi Caterham. Dar afacerile celor de la VT Holdings nu se limitează aici, fireşte. La etapele iniţiale japonezii urmăresc să modernizeze modelul Caterham Seven, după care vor pregăti noi planuri de dezvoltare pentru termen lung. Nu se cunoaşte cât i-a costat, însă, achiziţia constructorului britanic.
0
978
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!