Caz discutabil: un Mercedes-Benz cu plăcuţe de Italia şi condus de un moldovean, reţinut la vama dintre România şi Moldova

6 Aprilie 2021, 09:03
Redacţia PiataAuto.md
Un caz care ridică semne de întrebări s-a produs la 4 aprilie la punctul de trecere Sculeni şi este raportat de Poliţia de Frontieră din România.
Un cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat la punctul vamal la volanul unui Mercedes-Benz A-Class Sedan, fabricat în 2021 şi înmatriculat în Italia. Şoferul îşi dorea să treacă frontiera spre Republica Moldova.
Însă poliţiştii de frontieră au intrat la suspiciuni privind situaţia juridică a automobilului şi au efectuat verificări suplimentare. S-a constatat că acesta aparţine unei companii de închirieri auto din Italia, dar nu are dreptul de a părăsi teritoriul Uniunii Europene, fără acordul proprietarului, adică a companiei, iar moldoveanul nu avea un asemenea acord. Acesta din urmă a declarat că nu cunoştea că nu avea voie să părăsească spaţiul comunitar şi că intenţiona să revină cu maşina în Italia, venind doar în vizită în Moldova.

Totuşi, poliţiştii de frontieră au reţinut automobilul, a cărui valoare a fost estimată la 50,000 euro, iar moldoveanul e cercetat acum în contextul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.
Ce părere ai? A fost o neatenţie din partea moldoveanului care nu dorea decât să vină în Moldova cu o maşină închiriată sau a fost o rea intenţie a acestuia de a pierde urma maşinii, cum se întâmplă în multe alte cazuri recent?
0
4,622
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!