Cel mai popular pickup în Europa are două versiuni noi: Ford Ranger se apropie de finalul carierei

13 Aprilie 2021, 17:17
Denis Godorozea
Ford diversifică oferta în segmentul european de pickup-uri cu două versiuni noi pentru Ranger, unul dintre cele mai solicitate modele din segment pe Bătrânul Continent. Noile interpretări au fost denumite Wolftrak şi Stormtrak, dar sunt dedicate diferitor segmente de cumpărători, în funcţie de preferinţe. Între timp, Ranger se apropie de finalul carierei, urmând să se lanseze într-o nouă generaţie, cel mai probabil, anul viitor, urmând să fie acompaniat de Volkswagen Amarok, ce în noua interpretare va fi fratele pickup-ului american, conform parteneriatului stabilit între cele două companii.
Ford Ranger Wolftrak

Ambele versiuni se alătură gamei diversificate de interpretări, alături de varianta sportivă MS-RT, lansatăp de americani ceva mai devreme. De altfel, se pare că anume varietatea mare de versiuni asigură succesul fulminant de care se bucură pickup-ul american în Europa, în special pe fundalul concurenţilor direcţi, care înregistrează vânzări de două ori mai mici. Anul trecut, de exemplu, Ranger a reuşit să acumuleze un număr total de circa 43 mii clienţi noi în Europa.
Ford Ranger Wolftrak

Aşadar, noua interpretare Wolftrak este destinată amatorilor de offroad şi exerciţiilor la aer liber. La baza versiunii este nivelul mediu de echipare, XLT, de care Ranger Wolftrak se distinge prin prezenţa unui diferenţial electronic pe puntea spate şi anvelope pentru teren speciale de offroad.
Ford Ranger Wolftrak

Pe exterior acest pickup poate fi distins prin decorul de culoare neagră, inclusiv jantele negre, iar aventurierii vor aprecia scutul metalic adiţional pentru protecţia motorului în partea inferioară a maşinii. Versiunea este disponibilă cu unitatea turbodiesel de 2.0 litri, ce dezvoltă 170 CP şi se cuplează standard la cutia manuală cu 6 trepte. Opţional poate fi comandată cutia automată cu 10 trepte.
Ford Ranger Stormtrak

Varianta Ranger Stormtrak se distinge printr-un nivel de echipare ceva mai generos şi se va situa în vârful gamei actuale Ranger în Europa. Standard versiunea include un habitaclu tapisat cu piele şi cusături contrastante, elemente de decor de culoare neagră pe exterior şi piano black pe interior. Pentru Stormtrak a fost inclusă şi o nouă nuanţă roşie, exclusivă.
Ford Ranger Stormtrak

Ranger Stormtrak este disponibil exclusiv cu motorizarea de top EcoBlue cu turbodiesel de 2.0 litri, ce livrează 213 CP şi se cuplează doar la cutia automată cu 10 rapoarte. Ca şi Wildtrak, Ranger Stormtrak poate fi comandat în ambele variante de caroserie. Ford nu a specificat tirajul maxim planificat pentru cele două versiuni noi, dar anunţă că acesta va fi limitat.
Ford Ranger Stormtrak
0
1,532
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!