Chinezii au pregătit o replică caraghioasă Porsche Panamera cu propulsie electrică

16 Aprilie 2021, 14:07
Denis Godorozea
Concernul Great Wall şi mărcile din portofoliul gigantului chinezesc dezvăluie premierele pregătite pentru Salonul Auto de la Shanghai, ce se va desfăşura săptămâna viitoare. După conceptul Cybertank anunţat ieri, marca proaspăt înfiinţată Ora prezintă prototipul unui viitor electromobil, ce pare să se inspire mult de la Porsche Panamera şi modelele clasice britanice.
Amestecul ciudat rezultă într-un electromobil conceptual, numit Conceptcat. Chinezii neagă careva tangenţe cu gama actuală Porsche şi sugerează că principala sursă de inspiraţie a fost originalul Beetle, de fapt tot de Porsche conceput iniţial. Conceptcat este, însă, simţitor mai mare şi are o caroserie de tip fastback, pe piaţă urmând să concureze cu electromobile din segmentul mediu cu dimensiuni apropiate de Volkswagen Passat, având un ampatament de 2,800 mm.
Prototipul este apropiat de varianta sa de serie, iar chinezii de la Ora sugerează că în showroom-uri maşina va ajunge fără prea mari modificări. Mai puţine informaţii au fost dezvăluite despre substratul tehnic, dar autorii proiectului promit că maşina va putea accelera până la 100 km/h în doar 3.5 secunde, fiind pusă în mişcare de două motoare electrice în cadrul unui sistem de tracţiune integrală. Autonomia nu a fost dezvăluită.
Într-un stil clasic şi minimalist este realizat şi habitaclul maşinii, burduşit cu suprafeţe tapisate cu piele şi elemente de decor de înaltă calitate, din aluminiu şi fibrăde carbon. Consola este unită cu tunelul central şi integrează două ecrane tactile, unul de 12 inch, dedicat sistemul multimedia, şi cel de-al doilea, montat vertical, cărui îi vor fi rezervate careva funcţii de primă necesitate, cel mai probabil, precum selectarea regimului de condus. Instrumentarul de bord este reprezentat de trei cadrane digitale, inspirate de la modelele sportive din epoca trecută.
0
2,396
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!