Chinezii de la Hongqi prezintă un fastback stilat, de această dată cu design autentic

20 Aprilie 2021, 14:08
Denis Godorozea
În cadrul Salonului Auto de la Shanghai standul celor de la Hongqi a fost ornamentat cu limuzina L-Concept — maşina asta va prelua cele mai noi tehnologii din portofoliul concernului FAW, iar în următorii 2 ani va putea fi văzută pe drumurile publice din China. De această dată creaţia chinezilor nu pare să se prea inspire de la modelele granzilor industriei auto, însă ca şi anterior maşina abundă cu elemente ţipătoare, care să accentueze preţul ei exorbitant.
Marca Hongqi şi-a început istoria încă în anii 1950 din secolul trecut, specializată din start pe producţia limuzinelor luxoase pentru membrii de partid şi cetăţenii mai înstăriţi. Concepţia nu a fost schimbată până în prezent, în sânul concernului FAW. Dar L-Concept este un produs ceva mai distanţat de ceea ce ofereau chinezi până acum, având o caroserie cu siluetă stilată de fastback. De altfel, cu excepţia calandrului imens designerii au cam renunţat şi la formele pătrăţoase, optând pentru forme line şi futuriste.
Habitaclul luxos este tapisat cu piele fină în două nuanţe şi ornamentat cu elemente din lemn natural şi aluminiu. La bord se pot adăposti până la 3 persoane, iar locul din faţă, dedicat deobicei şoferului, poate fi poziţionat împotriva direcţiei de mers, or maşina nu are vreun volan, sugerând un sistem de condus autonom avansat.
Ei bine, este foarte puţin probabil ca în varianta sa de serie L-Concept să ofere un sistem de condus autonom măcar de nivelul III, deci volanul îşi va face apariţia în interpretările ulterioare şi, cel mai probabil, pentru prima dată într-o limuzină Hongqi proprietarul acestei maşini îşi va avea locul dedicat la volan şi nu pe bancheta spate.
Chinezii nu dezvăluie careva detalii despre substratul tehnic. Cel mai probabil, maşina este propulsată de un motor de serie din gama actuală Hongqi, unul cu o cilindree ceva mai mare. Potrivit presei locale, L-Concept va evolua într-un model de serie către anul 2023.
0
1,843
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!