Chinezii lansează un hypercar cu 1,400 CP şi design gândit de Walter De Silva

21 Aprilie 2021, 14:06
Denis Godorozea
Una din bijuteriile Hongqi expuse în cadrul Salonului Auto de la Shanghai este hypercar-ul hibrid S9, un concurent direct pentru Bugatti Chiron la preţ exorbitant şi design conceput de maestrul Walter De Silva. S9 este versiunea de producţie a hypercar-ului conceptual prezentat de chinezi la Frankfurt în urmă cu doi ani.
Deşi maşina va fi vândută sub emblema chinezilor de la Hongqi, hypercar-ul hibrid este creaţia comună a celor de la Silk-FAW, întreprinderea comună lansată de italieni şi chinezi, la designul căreia a lucrat compania italiană Walter De Silva & Partners, ce şi-a început activitatea anul trecut, după ce renumitul designer a părăsit concernul Volkswagen, unde a pus mâna la modele iconice precum Audi R8 şi Lamborghini Egoista.
De Silva a adus modificări majore în designul primului hypercar Hongqi, or varianta de serie este complet diferită de conceptul prezentat în urmă cu doi ani în Europa. Între timp, s-a muncit la greu şi la sistemul de propulsie al maşinii, unul hibrid, ce combină un benzinar V8 de 4.0 litri cu un motor electric. Cumulativ sistemul generează 1,400 CP, iar în aceste condiţii S9 indică un timp de acceleraţie fantastic de 1.9 secunde până la 100 km/h, pe când viteza maximă depăşeşte 400 km/h — un concurent de temut pentru hypercar-urile europene!
Autorii proiectului sunt gata să înceapă producţia primelor unităţi în următoarele luni, urmând ca acestea să fie livrate clienţilor pe parcursul anului 2022. În total producţia va fi limitată la 99 exemplare, fiecare cu un preţ de cel puţin 1.45 milioane dolari americani.
0
1,517
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!