Chinezii se inspiră de la Tesla: offroader-ul Great Wall Tank se prezintă în versiunea Cybertank

15 Aprilie 2021, 17:11
Denis Godorozea
Concernul chinezesc Great Wall a anunţat lansarea unei noi mărci producătoare de maşini de offroad, botezată Tank. Primul model Tank 300 a căpătat un design distinctiv clasic, ce pare să se inspire de la offroader-ele iconice ale industriei auto, precum Gelandewagen, Defender, Bronco sau Jimny. Acum, chinezii se inspiră şi de la Tesla, pregătind o versiune specială pentru primul lor offroader din noua gamă — Cybertank.
Iniţial maşina va debuta în formă de concept, săptămâna viitoare, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, dar ulterior va ajunge şi pe linia de producţie, fără prea mari schimbări. Cu nume inspirat de Tesla, în materie de design conceptul chinezesc pare să repete în anumite detalii versiunile de performanţă oferite pentru G-Class, semnate de Mercedes-AMG.
În raport cu modelul original Wey Tank 300, noul Cybertank are bare de protecţie pătrăţoase, mai agresive, o structură modificată a calandrului cu un element de iluminare LED orizontal inclus pe mijloc. Ceea ce nu va ajunge şi pe versiunile de serie, însă, sunt aceste accente contrastante de culoare galbenă. Stilul pătrăţos este continuat de aripile laterale evazate şi capacul pătrat ce ar ascunde, aparent, vreun rezervor de combustibil, or o roată de dimensiuni normale nu va avea loc în acel compartiment.
Şi mai mult uimeşte habitaclul tapisat cu piele de culoare albă, care domină majoritatea suprafeţelor interioare — cu un asemenea interior nu ai vrea să te aventurezi prin noroi! Elementele de control, precum instrumentarul de bord digital şi sistemul multimedia central cu ecran tactil au migrat aici de pe modelele mărcii premuium Wey din portofoliul celor de la Great Wall, care a şi dat naştere, de fapt, noului brand Tank.
Tehnic Cybertank nu se distinge prea mult de modelul original prezentat anul trecut. Sub capota offroader-ului s-a situat un benzinar turbo de 2.0 litri, cu 4 cilindri, ce dezvoltă 227 CP şi 387 Nm, fiind cuplat la o cutie automată cu 8 trepte şi transmisie integrală.
Tank 300 va fi doar primul model din planul grandios anunţat de Great Wall pentru următorii ani. Ulterior, offroader-ul din imagini va fi acompaniat de cel puţin 4 modele de offroad de diverse dimensiuni, printre care un model de top dezvoltat pe platformă cu cadru dur şi benzinar V6 sub capotă. Chinezii planifică să vândă anual nu mai puţin de 500,000 modele de offroad în cadrul mărcii Tank.
0
1,551
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!