Chinezul cu motor Volvo, care vrea să concureze cu Golf GTI: noul Link&Co 02 Hatchback

9 Aprilie 2021, 16:06
Denis Godorozea
Lynk&Co vrea să concureze cu Volkswagen Golf GTI şi Skoda Octavia în segmentul compactelor de performanţă cu noul 02 Hatchback. Chinezii au publicat primele imagini şi informaţii referitoare la noul model, care în esenţă este doar o versiune condimentată a pseudo-crossover-ului Lynk&Co 02, prezentat mai devreme.
Dacă originalul Lynk&Co 02 a fost poziţionat de constructorul chinezesc drept un crossover urban, atunci varianta 02 Hatchback nu mai încearcă să pară un model de teren, accentul fiind pus pe aspectul exterior şi caracteristicile de performanţă. Din punct de vedere tehnic, însă, ca şi modelul original, 02 Hatchback face uz de tehnologiile celor de la Volvo, cu un sistem de propulsie tradiţional pe baza benzinarelor suedeze de 2.0 litri.
Ca şi celelalte modele Lynk&Co, prezentate până acum, hatch-ul 02 are la bază platforma modulară CMA, utilizată de Volvo XC40. În raport cu versiunile precedente, cea de performanţă are un kit aerodinamic exterior ceva mai agresiv, lipsit de elemente din plastic nevopsit, caracteristice crossover-elor, un difuzor integrat în bara de protecţie spate cu 4 terminaţii pentru sistemul de evacuare şi un eleron ataşat de partea de sus a hayon-ului.
Tehnic 02 Hatchback este identic cu crossover-ele din aceeaşi serie, dar are o versiune mai performantă a benzinarului de 2.0 litri, ce dezvoltă în acest caz 254 CP şi 350 Nm. Cutia automată Aisin cu 8 rapoarte este inclusă standard, dar transmite cuplul exclusiv pe puntea faţă. În aceste condiţii hatch-ul poate accelera până la 100 km/h în 6.2 secunde, un timp identic cu cel anunţat de germani pentru noua generaţie Golf GTI.
Deocamdată, însă, chinezul va concura cu sportivele europene şi nipone doar pe piaţa internă. Lynk&Co nu a specificat careva planuri de expansiune pe alte pieţe pentru 02 Hatchback, or pentru a-şi încerca forţele pe Bătrânul Continent compania chineză mizează pe SUV-uri.
0
1,709
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!