Cineva e atât de excentric, încât deţine un UAZ 469 restaurat, cu volan pe dreapta, în India

24 Aprilie 2021, 16:52
Ilie Toma
Ți-ai putut imagina vreodată că s-au produs şi UAZ-uri 469 cu volan pe dreapta? Ți-ai putut imagina că aceste modele ar putea fi apreciate şi chiar adorate în altă parte a lumii decât fosta URSS?
Ei bine, adevărul e că UAZ a exportat acest model într-o mulţime de ţări alte lumii, utilitatea sa militară, capacităţile de offroad, simpleţea în construcţie şi preţul accesibil fiind ceea ce-l recomandau. Aşa că UAZ-uri au existat cam oriunde vrei pe mapamond. Altceva e că unele ţări au primit mai multe, altele mai puţine, iar până azi au supravieţuit o mică parte din ele.
Uzina UAZ a aflat de curând despre un colecţionar din India, care şi-a comandat o sesiune foto pentru UAZ-ul său restaurat, iar fotograful a publicat câteva poze pe Instagram, care au devenit foarte populare. Aşa că ceea ce vedem în aceste imagini nu sunt cadre din vreun film de la Bollywood, ci fotografii reale cu acest UAZ 469 cu volan pe dreapta, în oraşul indian Jaipur.
Mai mult ca atât, proprietarul UAZ-ului din India se poate lăuda că e un colecţionar mai exclusivist decât cineva care era un Ferrari F40 în India, spre exemplu, sau aproape orice alt model îţi vine în minte. Şi asta pentru că în India azi există înmatriculate şi active doar 5 exemplare de UAZ 469, într-o ţară cu peste 1.3 miliarde de locuitori! Iar despre soarta şi starea celorlalte 4 UAZ-uri nu se ştie nimic!
Deci, îţi dai seama cum se simte omul ăsta, când defilează cu UAZ-ul său roşu pe străzile Indiei! Nu în zadar şi-a comandat şi o sesiune foto, să aibă şi amintirea acestei senzaţii!
0
1,334
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!