Din acest week-end va funcţiona primul centru de vaccinare de tip drive-thru din România

21 Aprilie 2021, 18:18
Denis Godorozea
Primul centru de vaccinare de tip drive-thru din România îşi va începe activitatea din acest week-end. Acum, ca şi în ţările occidentale, doritorii de a administra vaccinul împotriva Covid-19 o vor putea face direct din propriul automobil, fără vreo programare prealabilă. Primul centru de acest fel va funcţiona din 24 aprilie în Deva, judeţul Hunedoara.
Anterior Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva noului tip de coronavirus anunţa că până la sfârşitul lunii aprilie pe teritoriul României vor funcţiona mai multe centre de vaccinare de tip drive-thru, unde cetăţenii pot administra vaccinul direct din propriul automobil, inclusiv şi pasagerii aflaţi în automobil în format de până la 4+1 persoane per automobil. Cel puţin la etapele iniţiale autorităţile vor livra vaccinul Pfizer-BioNTech.
Primul centru ce-şi va începe activitatea din acest week-end va fi situat în parcarea Centrului Comercial Shopping City Deva, iar ulterior asemenea centre vor fi disponibile şi în Bucureşti. Potrivit autorităţilor, nu este necesară o programare prealabilă, însă doritorii vor trebui să prezinte un act de identitate şi un chestionar de triaj, disponibil pe site-ul oficial al Direcţiei Sănătate Publică Hunedoara. Ulterior, persoanele vaccinate vor primi câte o adeverinţă de vaccinare şi vor staţiona pentru câteva minute în zona post-vaccinare pentru supravegherea unor reacţii adverse posibile în urma administrării serului.
0
1,647
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!