Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

E produs în 1987, dar a fost conservat absolut nou: un Mercedes-Benz W124 de excepţie, scos la vânzare în Germania

10 Aprilie 2021 - 18:53
Ilie Toma
Tuturor ne plac unele modele clasice din lumea auto, iar Mercedes-Benz W124 are milioane, poate chiar zeci de milioane de fani din întreaga lume. Şi e frumos când descoperim exemplare conservate cu parcursuri mici, care au reuşit să reziste în timp într-o formă foarte bună. Însă maşina de care vorbim azi e mult mai mult decât pur şi simplu o formă bună. Este o maşină nouă, în cel mai adevărat sens al cuvântului, care stat conservată în cel mai profesionist mod imaginabil vreme de 34 de ani şi a fost scoasă la vânzare acum în Germania!
E un Mercedes-Benz 230E, fabricat în anul 1987, în cel de-al treilea an de producţiei a generaţiei W124. Sub capota acestei motorizări se află un propulsor de 2.3 litri, cu 4 cilindri în linie, care livra 136 CP şi 205 Nm. Motorul era cuplat la o cutie manuală cu 4 trepte şi-şi trimitea puterea spre puntea spate.
Maşina asta a fost livrată pentru prima dată unui distribuitor Mercedes-Benz din Braunschweig, la 27 mai 1987, fiind comandată chiar de acel showroom cu rolul de a fi expusă spre admiraţia clienţilor. Maşina a stat ca exponat în showroom, cu mici mişcări pe ici colo în jurul sediului, vreme de aproape un an, adunând câteva sute de kilometri în total pe odometru.
După un an, proprietarul showroom-ului n-a vrut s-o vândă, ci a decis s-o pună la păstrare în garajul subteran al showroom-ului, conservând-o pentru viitor. Mercedes-Benz W124 începuse deja să-şi capete un statut legendar, iar omul s-a gândit că o asemenea maşină nouă, trimisă în viitor, va fi admirată şi va valora mult.
Şi n-a greşit. Mercedesul ăsta a stat în garajul său practic nemişcat vreme de 33 de ani. Se făceau doar mici inspecţii rare şi mentenanţe, şi atât. Abia în martie 2021, acum o lună, unul din clienţii aceluiaşi showroom care mai există şi azi, a observat capsula timpului din garajul subteran şi l-a convins pe proprietar că e momentul s-o vândă.
Aşa au ajuns cei doi să trezească această bijuterie la viaţă. Au suflat-o, spălat-o, au dus-o în service-ul showroom-ului pe mâna mecanicilor, pentru a-i face un schimb major al tuturor consumabilelor şi conductelor de cauciuc. S-au asigurat că motorul mişcă, că nici o parte mobilă nu e blocată, că toate componentele sunt lubrifiate, i-au pus maşinii o baterie nouă şi au învârtit cheia în contact. Mercedesul a pornit imediat, exact aşa cum trebuia s-o facă în calitate de maşină nouă în anul 1987 şi 1988, când a fost pus la păstrare! Cu siguranţă a fost unul din momentele de revelaţie, pe care le-ar savura orice pasionat al acestui model!
Apoi, graţie acelui om care l-a convins pe proprietar s-o vândă, acest Mercedes-Benz a ajuns pe mâna uneia din cele mai respectate companii din Germania, specializată în vânzarea maşinilor de colecţie, în special Mercedes-Benz, care se mândreşte mai ales că vinde doar exemplare cu istorii şi stări tehnice minuţios verificate. Până şi ei s-au declarat încântaţi de bijuteria văzută, care stătuse 33 de ani în garajul acelui showroom!
După o scurtă inspecţie, au acceptat-o imediat şi i-au dat şi verdictul oficial: acest Mercedes-Benz W124, cu 994 km la bord, e cu adevărat un automobil nou-nouţ, deşi are 34 de ani de când a fost fabricat! Mai mult ca atât, e unul din exemplarele W124 de care sunt cel mai onoraţi că a nimerit pe mâinile lor, iar cine va apuca să ia maşina asta pur şi simplu trebuie neapărat s-o trateze ca o bijuterie de colecţie! Altfel, ar fi păcat de tot efortul de conservare de până acum!
Maşina are un interior tapisat cu material textil de culoare gri şi e foarte important de spus că dispune de ABS, or, în acele vremuri asta era o dotare costisitoare. Mai are şi un sistem audio original MB Audio 30, trapă acţionată electric, dar şi diferenţial autoblocabil pe puntea spate, care facilitează înaintarea pe zăpadă iarna. Din păcate, n-are geamuri acţionate electric, dar cui îi mai pasă de asta?
Cât crezi că poate costa bijuteria asta de W124 nou, astăzi? O sută de mii, două sute de mii de euro? Nu, mai puţin. Poate chiar neaşteptat de puţin, când ne gândim că avem de-a face cu o maşină nouă, totuşi, şi când ne gândim la tot efortul uriaş de conservare pentru atâta amar de vreme!
Mercedesul ăsta nou-nouţ, în vârstă de 34 de ani, se vinde la un preţ de 49,500 euro în Germania. Ce părere ai, în câte zile crezi că-şi găseşte un cumpărător?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter