Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Exemplarele Volga GAZ-24 au ajuns să coste şi 10 mii euro în Moldova: asta e o asemenea maşină

22 Aprilie 2021 - 20:27
Redacţia PiataAuto.md
Deşi în vremurile de demult, mai ales începând cu anii 90, majoritatea oamenilor le tratau ca nişte vechituri care nu mai trebuie nimănui şi de care ar fi indicat să scapi cât mai repede, în ultimii ani preţurile pentru o mare parte din modelele sovietice au tot urcat şi urcat, iar trendul doar se va accentua mai departe. Cu cât mai vechi şi cât mai bună e starea, fie că sunt originale sau restaurate, cu atât mai mare devine preţul.
Şi dacă atunci când vedem o Volga GAZ-M21 de prin anii 50 sau 60 nu ne mai miră preţul mare al acelei maşini clasice, acum ar trebui să nu ne mai mirăm nici de exemplarele GAZ-24 care ajung să coste mult. Maşina din imaginile acestui articol, spre exemplu, e restaurată şi costă exact 10 mii euro în Moldova.
E fabricată în anul 1981, şi după aspect şi an de fabricaţie, e un GAZ-24 modernizat, din aşa numita a doua serie, care beneficia de interior modernizat, mai aproape de ceea ce se regăsea mai târziu pe GAZ-2410, dar totodată avea grila cromată în faţă, spre deosebire de grila de plastic aplicată mai târziu.
Această Volga a fost restaurată în Moldova, existând chiar şi poze cu procesul de restaurare, iar în arhiva proprietarului mai există şi plăcuţele ei de înmatriculare vechi, pe fundal negru. Restaurarea a fost una completă, întreaga maşină fiind golită de componente, cu retratare a caroseriei şi întreg procesul unei restaurări ample.
Mai apoi, mai mulţi ani la rând, exemplarul ăsta a tot defilat pe la expoziţii de maşini retro din Moldova, de fiecare dată stârnind admiraţia publicului.
Sub capota acestui exemplar e obişnuitul motor pe benzină de 2.4 litri, iar cifra de parcurs de pe bord ar fi de 24,000 km, dar ea nu reflectă, cel mai probabil, numărul total de kilometri parcurşi vreodată de această Volga. Totuşi, starea ei tehnică pare a fi una foarte apropiată de impecabil.
Şi habitaclul arată excelent, chiar dacă aducerea la original a maşinii a însemnat păstrarea pragurilor ciudate, acoperite cu plăci de aluminiu mat, aşa cum ieşeau aceste maşini din uzină Tapiseria e adusă şi ea la condiţie curentă, dar e executată după specificarea originală.
Sigur, mulţi vor privi în continuare Volga asta cu o sprânceană ridicată şi nu se vor încumeta niciodată să dea 10 mii de euro pe ea, or, există cu adevărat o mulţime de alte maşini clasice pe care poţi să le cumperi la acelaşi preţ.
Alţii, însă, mai pasionaţi de acest model, vor înţelege că, dacă iei în considerare preţul maşinii originale, a muncii enorme depuse în restaurare şi a istoriei maşinii, chiar şi în anii de după restaurare, cei 10 mii de euro s-ar putea să se merite cu vârf şi îndesat. Din orice tabără am face parte, însă, putem fi de acord că pur estetic, Volga asta din Moldova merită toată admiraţia!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter