Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Farsa cu redenumirea Volkswagen în Voltswagen ar putea avea urmări usturătoare pentru companie în SUA

2 Aprilie 2021 - 13:48
Denis Godorozea
Volkswagen poate deveni din nou protagonistul unui scandal de proporţii în SUA după "gluma" cu redenumirea diviziei americane în Voltswagen. Conducerea diviziei americane a constructorului şi-a recunoscut vina, însă asta nu a salvat compania de sute şi mii de comentarii furioase în reţelele de socializare. Ei bine, adevăratele consecinţe ar putea să urmeze, or situaţia poate ajunge în vizorul autorităţilor.
Deşi după ce Volkswagen a recunoscut că totul a fost, de fapt, o glumă, subiectul redenumirii diviziei nord-americane rămâne a fi discutat de ziarele şi televiziunile mari din SUA, precum The Wall Street Journal şi CNN. Într-un interviu pentru jurnalişti Scott Keogh, actualul CEO al diviziei americane Volkswagen, a declarat că regretă gluma şi nici măcar nu a anticipat că comunicatul de presă va fi luat în serios de public şi va genera asemenea reacţii. Ei bine, poate nu era cazul să publice un comunicat fals dedicat "Zilei Păcălelilor" cu două zile înainte de ziua propriu-zisă?
Scott Keogh, şeful Volkswagen of America

Primele reacţii negative au urmat imediat după ce Volkswagen of America a publicat o postare pe contul oficial de Twitter, în care s-a amuzat de situaţia creată şi a explicat că redenumirea a fost o farsă. Internauţii le-au amintit germanilor despre "farsa" precedentă cu emisiile motoarelor diesel, cunoscută în întreaga lume drept cel mai mare scandal în industria auto, Dieselgate. Mulţi au fost şi cei care au declarat că nu vor mai achiziţiona vreun Volkswagen în viitor pentru că nu mai au încredere în companie.
Analiştii citaţi de CNN sugerează, însă, că adevăratele consecinţe abia vor urma. Or această mişcare de marketing făcută de Volkswagen a dus la o imediată creştere a acţiunilor Volkswagen la burse cu circa 5%. Conform legislaţiei americane, situaţia ar putea fi interpretată drept o manipulare cu valoarea acţiunilor, ceea ce s-ar putea solda cu amenzi deosebit de usturătoare pentru conducerea Volkswagen of America, dar şi pentru întreaga companie. De menţionat, că reprezentanţii legii nu au venit deocamdată cu vreo reacţie oficială pe marginea acestui caz.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter