Ferrari prezintă primele imagini cu noul supercar cu cel mai puternic V12 din istorie

22 Aprilie 2021, 10:31
Denis Godorozea
Ferrari prezintă primele imagini şi informaţii despre noua versiune a supercar-ului Ferrari 812 Superfast, numită deocamdată Versione Speciale. Maşina aduce picanterii deosebite în materie de design, dar mai importante sunt actualizările de ordin tehnic, or sub capotă se ascunde cea mai puternică unitate V12 aspirată natural din istorie. S-ar putea ca aceasta să fie ultima interpretare, de fapt, a unui motor aspirat natural cu asemenea performanţe.
Apropiat stilistic de 812 Superfast, noul Ferrari cu V12 aspirat natural sub capotă va primi un nume dedicat, ce va fi dezvăluit în cadrul premierei oficiale ce se va desfăşura în luna mai a acestui an. Asta datorită listei generoase de modificări tehnice aplicate în raport cu versiunea de serie. Dar italienii nu oferă deocamdată toate informaţiile despre metamorfozele pe care le-a simţit supercar-ul.
Unitatea de propulsie, benzinarul aspirat natural V12 de 6.5 litri a indicat o creştere de 30 CP comparativ cu interpretările precedente, ceea ce-i promite o putere maximă de 830 CP, disponibilă la 9,500 rpm. Printre modificările aplicate se numără şi un nou sistem de evacuare. Pe lângă puterea majorată, inginerii vor dota maşina cu direcţie integrală diferită de ceea ce oferă la ziua de azi constructorii auto, dar şi o nouă versiune a sistemului Side Slip Control (SSC).
Pe exterior Ferrari 812 Superfast Versione Speciale se distinge printr-un nou kit aerodinamic funcţional, cu prize de aer pe capotă şi scutul instalat în locul lunetei. Majoritatea panourilor de caroserie şi elementelor interioare sunt realizate din aluminiu şi fibră de carbon cu scopul de a reduce greutatea proprie a supercar-ului. Performanţele dinamice, însă, nu au fost dezvăluite deocamdată, dar se pare că surprize importante vor avea loc şi la acest capitol, chiar şi cu o creştere aparent neînsemnată a puterii maxime.
0
1,664
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!