Genesis G80 Electrified este primul electromobil premium sud-coreean

19 Aprilie 2021, 19:03
Denis Godorozea
Acum şi Genesis, marca premium din cadrul concernului sud-coreean Hyundai, se lansează în segmentul electromobilelor. Dar coreenii au ales o cale mai simplă pentru a începe concurenţa cu granzii premium germani decât se anticipa, or în loc de un SUV cei de la Genesis au pregătit o versiune electrică a sedanului G80, deci nu este vorba despre lansarea unui electromobil absolut nou.
Amintim că Genesis G80 a fost printre modelele care au introdus noul limbaj stilistic distinctiv în gama mărcii premium sud-coreene în primăvara anului trecut. Iniţial, însă, sedanul debuta doar cu motorizări clasice cu combustie internă, fără vreo variantă avansată hibridă şi nu promitea vreo convertire într-un model 100% electric. Respectiv, stilistic G80 Electrified este foarte apropiat de versiunile clasice ale sedanului coreean, cu mici modificări estetice de rigoare, precum înlocuirea calandrului tradiţional cu un scut decorativ, care include şi priza de încărcare a bateriilor.
Iniţial coreenii anunţă o singură motorizare pentru G80 Electrified, ce prevede instalarea a două motoare electrice în cadrul sistemului de tracţiune integrală (pe platformă clasică!) cu o putere cumulativă egală cu 370 CP şi 700 Nm. În aceste condiţii sedanul poate accelera până la 100 km/h în aproximativ 5.0-5.2 secunde. Nu sunt caracteristici record în segment, de altfel, însă Genesis ar putea atrage cumpărătorii cu un preţ mai accesibil rezultat din construcţia maşinii, ce are la bază, totuşi, un model conceput iniţial doar cu motorizări tradiţionale.
Producătorul nu a dezvăluit capacitatea bateriei utilizate de noul electromobil, dar promite că aceasta va fi capabilă să asigure autonomii maxime de până la 500 km, însă conform standardului NEDC, ceea ce înseamnă că în viaţa reală autonomia va constitui circa 350-400 km. În schimb, coreenii asigură că maşina va putea fi încărcată de la surse de alimentare rapidă cu până la 350 kW, iar în acest caz încărcarea de la 10% la 80% va avea loc în 22 minute.
Standard sedanul în versiunea electrică are incluse mai multe echipamente, oferite doar opţional pentru versiunile incipiente cu motoare pe benzină. Printre acestea — suspensia adaptivă cu cameră de monitorizare a denivelărilor pentru pregătirea suspensiei din timp, izolare fonică activă şi sistem multimedia de top cu instrumentar de bord digital ce includ afişaje distinctive pentru electromobil.
Debutat acum în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, Genesis G80 Electrified urmează să se lanseze pe piaţele din China, Coreea de Sud şi SUA, însă constructorul nu specifică careva termeni în acest sens. Ulterior, gama va fi completată cu o versiune electrică a SUV-ului Genesis GV80, care va simţi metamorfoze similare cu sedanul prezentat acum.
0
2,091
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!