Germania: şofer de 60 ani refuză să-şi ferească automobilul din calea ambulanţei, iar acum e cercetat de poliţie

2 Aprilie 2021, 16:02
Redacţia PiataAuto.md
Un caz ieşit din comun s-a produs acum două zile în oraşul Troisdorf din vestul Germaniei. O ambulanţă cu girofarul şi sirena acustică pornită gonea înspre unitatea de urgenţă, când a intrat pe o stradă rezidenţială îngustă. Aici a dat peste un automobil parcat neregulamentar, cu mult în afara liniilor de demarcare a locului de parcare, astfel încât maşina lăsase mult prea puţin spaţiu disponibil, pentru ca o ambulanţă să poată trece.
Poză simbol

Cei doi paramedici, care se aflau la bord, au folosit sirena acustică pentru a chema şoferul maşinii, intuind că acesta locuieşte în blocul alăturat. În scurt timp, la balcon a ieşit un bărbat de 60 de ani, care s-a autoidentificat drept şoferul maşinii şi le-a zis medicilor că aceştia ar trebui să încapă pe acolo, aşa că el nu coboară pentru a-şi lua maşina din calea ambulanţei. Medicii l-au chemat repetat, spunându-le că le e imposibil să treacă, însă bărbatul i-a ignorat în totalitate.

Forţaţi de urgenţa pacientului pentru care interveniseră, medicii n-au avut timp de convingere, aşa că au decis că va fi mai rapid să dea înapoi şi să o ia pe o stradă ocolitoare, pentru a ajunge cât mai rapid la unitatea de urgenţă, însă au anunţat poliţia despre acest caz. Când poliţia a ajuns pe aceeaşi stradă, au găsit maşina mutată deja de către proprietarul ei. Asta nu i-a împiedicat pe poliţişti, însă, să-i intenteze acestuia un dosar de anchetă, or, o asemenea încălcare e considerată extrem de gravă în Germania, iar în funcţie de riscul provocat de un asemenea şofer pentru sănătatea pacientului din ambulanţă, pedeapsa poate creşte foarte mult.
Poliţiştii au mai declarat că au fost pur şi simplu consternaţi de tupeul şoferului de 60 de ani şi fapta sa.
0
2,114
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!